FHKC'DEN BAE'YE TEPKİ

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Abu Dabi'de İsrail büyükelçiliği açılmasının ve İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid'in Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) ziyaret etmesinin, BAE’nin işgal rejimiyle normalleşme felaketindeki ısrarını yansıttığını vurguladı. 

Görüntülenme: 1058 Tarih: 30 Haziran 2021 22:12
FHKC'DEN BAE'YE TEPKİ

Söz konusu adımın, Kudüs’te Filistinlilere ait evlerin yıkıldığı ve halkının yerinden edildiği bir döneme denk geldiğine dikkat çeken FHKC, İsrail’le köprüler kuran BAE’nin, normalleşme girişimleriyle Arap halkların ve Filistin davasının çıkarlarına ters bir pozisyona geçiş yaptığını ve işbirlikçi tutumunu tüm değerlerin üstünde tuttuğunu belirtti.

Yaptığı basın açıklamasında, BAE halkının, ülkelerindeki yönetimin politikalarına ve genel olarak Körfez'deki normalleşme yanlılarına karşı durduğuna olan güvenini dile getiren FHKC, bölge halklarının, siyonist İsrail’e karşı duracağı ve Filistin halkını desteklemeye devam edeceğinin altını çizdi.

İsrail'in BAE ve Bahreyn ile dokuz ay önce ilişkilerin normalleşmesi için imzaladığı anlaşmadan sonra ilk kez İsrailli bir bakan, bir Körfez ülkesini ziyaret etti.

Diğer taraftan Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Abu Dabi’de İsrail Büyükelçiliği açılmasının, BAE'nin normalleşme anlaşmasını imzalayarak işlediği ulusal hatayı devam ettirme konusundaki ısrarını yansıttığını belirtti.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, büyükelçiliğin açılış töreninin, Kudüs'ün Silvan beldesindeki yıkım sürecine denk geldiğine dikkat çekerek, "Bu durum, normalleşme anlaşmalarının işgalci İsrail’in halkımıza ve mukaddesatımıza karşı saldırganlığını artırmaya teşvik edeceği 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar