İSMAİL HENİYYE'DEN KUDÜS KILICI ZAFERİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Kudüs Kılıcı Operasyonu’nun, işgalci İsrail’in artık kendisini bile koruyamadığını ortaya koyduğunu vurguladı. 

Görüntülenme: 1256 Tarih: 30 Haziran 2021 18:10
İSMAİL HENİYYE'DEN KUDÜS KILICI ZAFERİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Abluka altındaki Gazze Şeridi’nde faaliyet gösteren direniş gruplarının, işgalci İsrail’in son saldırıları karşısında elde ettiği zafer ve bunun Filistin davasına nasıl yansıyacağı hakkında İslam ülkelerini bilgilendirme kapsamında Lübnan’ı ziyaret eden Heniyye, başkent Beyrut'ta Filistin kamplarında gençlik çalışmaları yürüten dernekler, kültür kuruluşları, sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve mahalle komiteleri temsilcileriyle bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada Hamas lideri, İsrail’in son saldırılarına ve direniş güçlerinin imza attığı galibiyete değinerek, “Kudüs Kılıcı Operasyonu adını taşıyan bu muharebe, İsrail ordusunun Surların Muhafızı adını verdiği bir savaşa karşıydı. İsrail’in kullandığı bu isim, hücum değil savunma konumunda oldukları anlamına gelirken, Filistin direnişinin seçtiği isimde, kararlılık, hücum ve cesaret anlamları bulunuyor.” dedi.

Devamında Heniyye, “Bundan anlıyoruz ki, düşman İsrail’in bugünkü gerçekliği, uzun vadeli savaşlar yapmasına veya savaşı ülkesine çekmesine izin vermemektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

Çok zor şartlarla yüzleştiklerini ve kısıtlı imkanlara sahip olduklarını aktaran Heniyye, tüm olumsuzluklara ve güçlüklere rağmen İsrail karşısında dimdik ayakta kaldıklarını ve kırmızı çizgilerinden taviz vermediklerini hatırlattı.

Filistin halkının, bedeli ne olursa olsun topraklarını savunmaktan vazgeçmeyeceğinin altını çizen lider, mutlak zafer hedeflerini gerçekleştirinceye kadar direnişe devam edeceklerini belirtti.

Öte yandan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye başkanlığındaki heyet, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile Beyrut’taki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görüştü.

Heniyye ve beraberindeki Hamas heyeti, daha sonra Meclis Başkanı Nebih Berri ve Başbakan Hassan Diyab'ı da makamlarında ziyaret etti.

Siyonist İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı saldırılar, direniş gruplarının tartışmasız zaferi sonrası varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta sona ermişti. Hamas lideri Heniyye, işgal rejimi saldırıları sonrası çıktığı yurt dışı turu kapsamında Lübnan'dan önce Mısır, Fas ve Moritanya'yı ziyaret etmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar