NİZAR BENAT'IN BABASI KURULAN SORUŞTURMA KOMİTESİNİ REDDETTİ

Geçtiğimiz günlerde Ramallah yönetimine bağlı güvenlik güçlerinin darp ederek öldürdüğü siyasi muhalif Nizar Benat'ın babası, Başbakan Muhammed İştiyye’nin, oğlunun ölümünü araştırmak için oluşturduğu soruşturma komisyonunu reddettiğini bildirdi. 

Görüntülenme: 1175 Tarih: 29 Haziran 2021 19:22
NİZAR BENAT'IN BABASI KURULAN SORUŞTURMA KOMİTESİNİ REDDETTİ

Düzenlediği basın toplantısında Benat'ın babası, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındıktan sonra katledilen oğluyla ilgili hiçbir resmi makamın kendileriyle temas kurmadığını açıkladı.

Yaşananların, tüm açılardan bir organize suç olduğunu aktaran baba, suçluların hak ettiği cezayı almaları için hukuk mücadelesini vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Açıklamada, “Nizar uyurken öldürüldü. Tutuklamayı ve öldürmeyi gerçekleştiren tüm unsurlar tutuklanmalı ve kamuoyu önünde yargılanmalıdır. Hükümetin oluşturduğu soruşturma komitesi gayrimeşrudur. Batıl üzerine bina edilen de batıldır.” ifadelerine yer verildi.

Diğer taraftan Nizar Benat'ın ailesinin temsilcisi Hazim el-Eşheb, ailenin talebi doğrultusunda cinayetin incelenip suçluların ortaya çıkarılması amacıyla kurulan soruşturma komisyonundan çekildiğini duyurmuştu.

Açıklamasında el-Eşheb, Bağımsız İnsan Hakları Komisyonu Müdürü Ammar Duveyk’ten sonra kendisinin de soruşturma komisyonundan çekilmesiyle birlikte komisyonda sadece Filistin Adalet Bakanı Muhammed Fehd eş-Şelalde ve askeri istihbarattan tümgeneral Mahir el-Faris'in kaldığını belirtmişti.

Filistinli muhalif aktivist Nizar Benat, işgal altındaki Batı Şeria'nın El-Halil kentinde 24 Haziran günü sabaha karşı Filistin güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındıktan kısa süre sonra hayatını kaybetmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar