SABİH DAĞINDA DİRENİŞ DEVAM EDECEK

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesi sakinlerinden Filistinli aktivist Abdulğani Duveykat, belde halkının, topraklarını özellikle de Sabih Dağı’nı canları ve kanlarıyla müdafaa etmekten bir an olsun çekinmeyeceğini vurguladı. 

Görüntülenme: 1320 Tarih: 29 Haziran 2021 14:36
SABİH DAĞINDA DİRENİŞ DEVAM EDECEK

Sabih Dağı’nda inşa edilen yasa dışı Yahudi yerleşim biriminin yıkılması için var güçleriyle mücadele etmeye devam edeceklerini aktaran aktivist, işgal altındaki filistin topraklarının özgürleştirilip gerçek sahiplerine teslim edileceğinin altını çizdi.

Bölgedeki gelişmeler hakkında düzenlediği basın açıklamasında Duveykat, Beyta halkının, topraklarının zor kullanılarak gasp edilmesine asla izin vermeyeceğini belirterek, “Yahudiler için topraklarında kurulan yerleşim birimlerinden kurtulana kadar direnişe devam edecekler.” dedi. 

Filistinli resmi makamların, görevlerini yerine getirmekte sorumsuz davrandığını anımsatan Duveykat, direnişçi gençlerin Sabih Dağı ve Beyta beldesinde attığı adımların, resmi, insan hakları ve uluslararası kurumların girişimlerinin çok ötesinde olduğunu belirtti.

Açıklamada, işgal rejiminin, Yahudi yerleşimcilerin gönlünü hoş tutmak ve takdirini kazanmak için Filistin halkının maruz kaldığı haksızlıklara ses çıkarmadığı gibi saldırgan yerleşimcileri koruması altına aldığı belirtildi.

Filistinli direnişçiler, bölgede sayıları giderek artan Yahudi yerleşim birimlerine karşı hemen her gün protesto amaçlı gösteriler ve yürüyüşler düzenlerken, durumdan rahatsız olan işgal askerleri, protestocuları dağıtmak için orantısız güç kullanmaktan çekinmiyor. 

Geçtiğimiz cuma günü Sabih Dağı tepesinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda 400 civarında Filistinli gerçek mermi ya da plastik mermiyle yaralanmış veya işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilenmişti.

Beyta beldesi sakinlerinin, işgalcilerin gasp etmeye çalıştığı arazilerini korumak için sivil halk direnişi metotlarına başvurdukları, Sabih Dağı tepesine 30 civarında karavan ev yerleştiren Yahudi yerleşimcilerin 840 dönüm araziye el koymalarından korkulduğu ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar