GASIP İSRAİL MESCİDİ AKSA'YI BÖLMEYE ÇALIŞIYOR

Kudüs Enstitüsü başkanı, Siyonist rejimin Mescid-i Aksa'nın bir bölümünü ayırmaya çalıştığını söyledi. 

Görüntülenme: 1328 Tarih: 29 Haziran 2021 18:12
GASIP İSRAİL MESCİDİ AKSA'YI BÖLMEYE ÇALIŞIYOR

IRNA'nın haberine göre; Pazartesi günü konuşan Nasır el-Hudami, işgalci rejimin Kudüs halkını Kudüs mahallelerinden, özellikle Mescid-i Aksa yakınlarındaki Selwan mahallesinden çıkarma ve kaçırma çabalarının tehlikeleri konusunda uyardı.

El-Hudami, Siyonist rejimin Selvan mahallesinin bodrum katlarında muhtemelen Mescid-i Aksa'ya ulaşacak tüneller inşa ettiğini ve Kudüs sakinlerini evlerinden çıkarmak için Selvan'ın bir kısmını kapatmayı planladığını söyledi.

Nasır el-Hudami, Gazze'deki direnişin müdahalesinin Kudüs'teki işgal rejimine karşı norm ve denklemlerin değişmesinde büyük etkisi olduğunu belirterek, Kudüs'teki işgal rejiminin zorla dayatmaması için Kudüs halkını birleşmeye çağırdı. 

Filistinli yetkili ayrıca yeni İsrail kabinesini Netanyahu'nun kabinesinden daha kötü olarak nitelendirdi ve Naftali Bennett'in kabinesinin kendisini Kudüs'te aşırılıkçı ve yerleşim politikaları uygulayabilecek bir kabine olarak sunmaya çalıştığını söyledi.

Selvan beldesinin yüzölçümü 564 hektar olup, içerisinde 12 mahalle ve yaklaşık 58 bin 500 kişinin yaşarken burada 2.800 siyonist yahudi de yaşamaktadır.

parstoday

Yorumlar