SİYONİST MİLLETVEKİLİ ITAMAR BEN-GVİR MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal rejimi parlamentosu Knesset üyesi fanatik Yahudi milletvekili Itamar Ben-Gvir bu sabah onlarca Yahudi yerleşimci eşliğinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 1270 Tarih: 27 Haziran 2021 01:43
SİYONİST MİLLETVEKİLİ ITAMAR BEN-GVİR MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Yahudi yerleşimcilerin işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında el-Mağaribe Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’ya girdikleri ve Mescid-i Aksa’nın avlusunda provokatif davranışlar sergileyerek dolaştıkları ifade edildi.
Fanatik Yahudi milletvekili Itamar Ben-Gvir’in baskın sırasında Kubbetu’s-Sahra Mescidi karşısında ayin yaptığı kaydedildi.
Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemelerine izin veren işgal güçlerinin onlarca Filistinliyi Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırdığı ve uzaklaştırma cezası alan Filistinlilerin içeriye giremedikleri için namazlarını Mescid-i Aksa’nın kapıları önünde kılmak zorunda kaldıkları belirtildi.
Mescid-i Aksa’yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölme ve Yahudileştirme planları yapan işgal rejimi, söz konusu planlarını hayata geçirebilmek için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.
Mescid-i Aksa’yı savunmasız bırakmak isteyen işgal güçleri, Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına direnen Filistinlileri gözaltına alıyor ve çeşitli sürelerde Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırmayla cezalandırıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar