İSMAİL HENİYYE BEYRUT TEMASLARINA BAŞLADI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye ve beraberindeki Hamas heyeti bugün öğle saatlerinde Lübnan’ın başkenti Beyrut’a ulaştı. 

Görüntülenme: 1092 Tarih: 27 Haziran 2021 05:17
İSMAİL HENİYYE BEYRUT TEMASLARINA BAŞLADI

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri ziyaretin Heniyye’nin iki yıl içerisinde Beyrut’a yaptığı ikinci ziyaret olduğunu ve beraberindeki heyette Hamas liderlerinin yer aldığını bildirdi.
Heniyye’yi resmi yetkililer ile Lübnanlı siyasi partilerin temsilcilerinin karşıladığı, heyetin ziyaretinin birkaç gün süreceği, Hamas liderinin Lübnan Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Meclis Başkanı ile Lübnanlı siyasi partilerin ve Filistinli grupların temsilcileriyle görüşeceği belirtildi.
Heniyye, Beyrut Havaalanı’nda düzenlediği basın toplantısında ziyaretin Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’nda elde edilen zaferi değerlendirmeyi hedeflediğini ve Lübnan’a yaptığı ziyaretin özel önemi olduğunu söyledi.
Görüşmelerde ikili ilişkilerin ele alınacağını, ilişkilerin Lübnan ve Filistin halklarının çıkarlarına hizmet edecek şekilde geliştirilmesinin yollarının aranacağını kaydeden Heniyye, Lübnanlı yetkililerle İsrail’in Kudüs’te ve işgal altındaki topraklarda sürdürdüğü uygulamaları da görüşeceğini ifade etti.
Heniyye, Filistinli mültecilerin tüm Filistin topraklarına dönüş haklarından taviz vermeyeceklerini, mültecilerin başka ülkelere kalıcı olarak yerleştirilmelerine ve alternatif vatan fikrine karşı olduklarını açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar