ZİYAD ENNEHALE'DEN NİZAR BENAT'IN KATLEDİLMESİ ÜZERİNE ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri, Filistin’de aktif olarak gerçekleşen suikastları kınayarak, Filistin Yönetiminin Filistin ulusunu ve davasını temsil etmediğini ve Filistin ulusal projesinin reforme edilmesi gerektiğini vurguladı. 

Görüntülenme: 1179 Tarih: 27 Haziran 2021 18:36
ZİYAD ENNEHALE'DEN NİZAR BENAT'IN KATLEDİLMESİ ÜZERİNE ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahle, Filistin Yönetimi güvenlik güçleri tarafından öldürülen Filistinli aktivist Nizar Benat'ın ölümüyle ilgili taziye mesajı yayınlayarak, Filistin Yönetimi'nin Filistin halkını ve davasını temsil etmediğini vurguladı. 

Ziyad Nahle şu ifadelerde bulundu: ‘En asgari değerlere ve ahlaka aykırı bir terör operasyonunda şehit olan Şehit Nizar Benat'ın şehadetinden dolayı şahsım ve İslami Cihad Hareketi adına başsağlığı diliyorum. Bu kişi, evinde, ailesinin ve çocuklarının gözü önünde işkence edilerek öldürüldü ve bu nedenle bu davadan hepimiz dini, ahlaki ve milli olarak sorumluyuz.

Şehit Nizar, halk ve vatanı için duyduğu kaygıyla, kişisel çıkarlarını halk yararına feda etmiş, öyle ki, halkın kendi hakkını arama cesaretini bulamadığı bir durumda, halkın sesi olmuştur. Şimdi onun beklenmedik şehadetiyle insanlar, duruşlarına ve davalarına olan bağlılıklarını giderek daha fazla vurguluyorlar.

Bugün Filistin arenasının şehit Nizar ve benzerlerine ne kadar ihtiyaç duyduğunu her zamankinden daha fazla anlıyoruz. Mevcut durumun Filistin halkı için gerçek bir tehdit olduğunu ve Filistin Otoritesinin artık Filistin halkını ve onların ideallerini temsil etmediğini, onların ideallerine, özgürlüklerine ve onurlarına aykırı olduğunu birçoklarından önce fark eden cesur bir adamı kaybettik ve fasıd Corona aşıları vakası, Filistin Yönetimi'ndeki güvenlik ve siyasi yozlaşmanın yüksekliğinin bir işaretidir.

Şehit Nizar'ın katilleri, haince hareketleriyle tüm kırmızı çizgileri aştıklarının farkında değillerdi ve bugün Filistin halkını kendi rollerine ikna edemeyeceklerini bilmeliler. Onlar, rollerinin Filistinlileri korumak değil, Filistin halkını İsrail emirlerine uymaya zorlamakla sınırlı olduğunu kanıtladılar.

Artık sadece tarafsız bir araştırma komitesinin kurulmasını istemiyoruz, tüm vatansever Filistin halkıyla birlikte Filistin ulusal projesini yeniden inşa etmek için çalışacağız, çünkü bu proje ulusal kimliğini kaybetmiştir ve tam anlamıyla işgalci rejimin hizmetinde olan bir projedir.’

Yirmi beş Filistin Yönetimi güvenlik görevlisi Perşembe günü sabah saat 3.30'da Şehit Nizar’ın evine baskın düzenledi ve kurşun ve ses bombaları ateşleyip şehidin evinin kapısını kırarak şehidin evine girdi ve ev halkının uyuduğu sırada Nizar Benat’ı şiddetli bir şekilde dövmeye başladı.

Nizar Benat’ın ailesinin ifadesine göre, memurlar, gözaltı sırasında hiçbir yasal protokole uymadı ve Nizar Benat'ın aile üyeleri veya şahsı hakkında herhangi bir tutuklama emri göstermediler.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın el-Halil kenti valisi Cebrin el-Bekri yaptığı yazılı açıklamada, Benat'ın savcılık kararıyla Filistin güvenlik güçlerince gözaltına alındığını belirterek 'Gözaltı sırasında sağlık durumunun kötüleştiğini ve el Halil Devlet Hastanesi'ne götürüldüğünü ve hastanede vefat ettiğini' ifade etti.

Mahmud Abbas liderliğindeki Filistin Yönetimini ve Facebook’ta yayınladığı videolarda Filistin Yönetimi’ndeki yolsuzlukları sert bir şekilde eleştiren ve milletvekilleri seçimlerinde de aday olan Benat, geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği'ni, seçimleri ertelemesi nedeniyle Filistin Yönetimi'ne yapılan fonu kesmeye çağırdı. Nizar Benat'a göre, Filistin Yönetimi, halk ayaklanması ve Filistin şehitleri de dahil olmak üzere her şeyi kendi çıkarları için satıyor.

Nizar Benat ayrıca, Direniş Cephesi'ni ve İran İslam Cumhuriyeti'ni destekliyordu ve birkaç videoda bazı Arap ülkelerinin İran'a karşı tutumunu eleştirmişti.

rasthaber

Yorumlar