ŞEHİT NİZAR BENAT'IN AİLESİNDEN ABBAS YÖNETİMİNE ÇAĞRI

Filistin Yönetimi tarafından öldürülen aktivist ve siyasi muhalif Nizar Benat'ın ailesi, dün el-Halil’de düzenlenen cenaze töreninin ardından, bugün öğlen vakitlerinde resmi taleplerini açıkladı. 

Görüntülenme: 1336 Tarih: 27 Haziran 2021 20:22
ŞEHİT NİZAR BENAT'IN AİLESİNDEN ABBAS YÖNETİMİNE ÇAĞRI

Aile yaptığı açıklamada, suikasta karışan 27 istihbarat birimi üyesinin tutuklanarak halka açık bir şekilde yargılanmalarını talep etti.

Benat’ın öldürülmesinden, el-Halil’deki güvenlik güçleri başkan yardımcısı Mahir Ebu Halava’yı doğrudan sorumlu tutan aile, “Tutuklama bahanesi altında öldürme planı Ebu Halava’nın ofisinde hazırlandı. Oğlumuzun ölüm kararını bu adam verdi." ifadelerini kullandı.

Aile, ayrıca el-Halil valisi Cibril el-Bekri'nin suikastla ilgili önceden bilgisi olduğu için bir soruşturma komisyonuna sevk edilmesi, kendisine yönelik gerekli yasal işlemlerin başlatılması ve görevden alınması talebinde bulundu.

Ramallah hükümetine ve ona bağlı makamlara güvenmediklerini belirten aile, Filistin’in ileri gelenlerine, İslami kesimlere, yerel ve uluslararası insan hakları örgütlerine, suikastın araştırılması ve suçluların cezalandırması için bir sivil soruşturma komitesi kurma çağrısında bulundu.

Bağımsız olarak incelemeler yapan İnsan Hakları Heyeti ve el-Hak kurumlarına destek verdiklerini söyleyen aile, gerçeğin ortaya çıkmasını beklediğini ifade etti.

Batı Şeria’dan on binlerce Filistinli, dün Cuma namazının ardından Nizar Benat'ın cenazesine katıldı.

Filistinli muhalif aktivist Nizar Benat, işgal altındaki Batı Şeria'nın El-Halil kentinde 24 Nisan'da sabaha karşı Filistin güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındıktan kısa süre sonra hayatını kaybetmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar