ABBAS YÖNETİMİNDEKİ ZİNDANLARDA AÇLIK GREVİ EYLEMİ VAR

Yerel kaynaklar, birkaç haftadır Filistin Yönetimi’ne bağlı cezaevlerinde tutulan Urif beldesi sakinlerinden 11 gencin açlık grevine başladığını bildirdi. 

Görüntülenme: 1325 Tarih: 26 Haziran 2021 10:21
ABBAS YÖNETİMİNDEKİ ZİNDANLARDA AÇLIK GREVİ EYLEMİ VAR

Cezaevleri şartlarının çok kötü durumda olduğunu ve temel insani ihtiyaçları karşılamakta yetersiz kaldığını aktaran tutukluların aileleri, söz konusu gençlerin, tutuklandıkları ilk andan itibaren fiziki şiddete tabi tutulduğunu ve yetkililer tarafından maruz kaldıkları işkenceyi inkâr etmeleri için kendilerine baskı yapıldığını açıkladı.

Tutuklular arasında Urif beldesinde ahlakı, dürüstlüğü ve iyi muamelesiyle tanınan özgürleştirilmiş eski esirlerden Yasin Şehade de bulunuyor. Tutuklandıktan sonra gördüğü yoğun işkence sonucu sağlığı bozulurken, yaklaşık 20 kilo zayıfladı.

Filistin Yönetimi, Kudüs Kılıcı Savaşı’ndan bu yana Şehade ile birlikte Kassam Tugayları’na destek verdiğini ileri sürdüğü aynı beldeden 20 genci tutukladı.

İnsan hakları örgütleri ve sivil toplum kuruluşları, siyasi tutuklamaların tamamen sona erdirilmesi ve Batı Şeria'daki direniş grupları ve siyasi muhalifler üzerindeki Filistin Yönetimi baskısının kaldırılması için harekete geçme çağrıları yaptı.

Geçtiğimiz yıllarda Filistin Yönetimi cezaevlerinde yürütülen işkence uygulamaları, aralarında Mecd el-Bergusi ve Ahmed Halava'nın da bulunduğu 15 Filistinlinin ölümüne neden oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar