DEMOKRATİK ULUSAL BİRLİK PARTİSİ'NDEN NİZAR BENAT AÇIKLAMASI

Demokratik Ulusal Birlik Partisi, siyasi aktivist ve milletvekili adayı Nizar Benat’ın öldürülmesinden Filistin Yönetimi'ni ve güvenlik güçlerini sorumlu tutarak Filistin vatandaşlarına ve onların temel haklarına yönelik devam eden baskıları ve tekrarlanan saldırıları kınadı. 

Görüntülenme: 1434 Tarih: 26 Haziran 2021 12:38
DEMOKRATİK ULUSAL BİRLİK PARTİSİ'NDEN NİZAR BENAT AÇIKLAMASI

Konuya ilişkin açıklamada bulunan parti, sabaha karşı eve baskın düzenleyen Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik güçlerinin Benat'ı canlı tutuklayıp sonra onu ağır bir şekilde döverek işlediği iğrenç cinayet suçunu kınadı.

Filistinlilerin insan haklarının ihlal edilmesi, kanlarının akıtılması ve öldürülmesinden Filistin Yönetimi ve ona bağlı güvenlik güçlerinin sorumlu olduğunu belirten Filistinli parti, “Böyle bir suça izin veren yönetimin hiçbir meşruiyeti yoktur. Filistin’in kurtuluşuna liderlik etmeye layık değildir. Filistin halkı özellikle son dönemde yaşananların ardından bu durumun devam etmesini kabul etmeyecektir.” dedi.

Açıklamada, “Filistin güvenlik güçlerinin görevi, Filistinlilere saldırmak değil, bilakis kendilerini korumaktır. İşgal rejimiyle koordineli olmak değil, aksine işgale karşı direniş göstermektir. Yolsuzlukları örtbas etmek değil, tam tersine yolsuzluğa karşı mücadele etmektir. Suikast, bazı Filistin güçlerinin işgalden büyük zarar gören halkımıza karşı oynadığı şüpheli rolü ortaya koyuyor." ifadelerine yer verildi.

Son olarak parti, adaletin, özgürlüğün ve gerçeğin savunucusu, yolsuzluk ve zulme karşı mücadele eden şehidin ailesine taziyelerini iletti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar