FİLİSTİN HALKI ÖFKELİ: 'DEFOL EY ABBAS'

Mahmud Abbas karşıtı söylemleriyle öne çıkan siyasi aktivist Nizar Benat’ın, Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik güçleri tarafından alıkonulup dövülerek öldürülmesine tepki gösteren yüzlerce Filistinli, işgal altındaki Batı Şeria’da öfke gösterisi düzenledi. 

Görüntülenme: 1150 Tarih: 26 Haziran 2021 12:18
FİLİSTİN HALKI ÖFKELİ: 'DEFOL EY ABBAS'

Protesto gösterisi, Abbas’ın başbakanlık konutuna çok yakın bir mesafe düzenlendi. Benat’ın acımasızca katledilmesinden Filistin Yönetimi’ni sorumlu gören eylemciler, “İrhel Ya Abbas (Defol ey Abbas)” şeklinde sloganlar attı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki el-Menara Meydanı'nda düzenlenen gösteride, Filistin bayrakları taşıyan protestocular, Benat’ın ölümünde parmağı olan katilleri bir an önce hukuk önünde hesap vermeye çağırdı.
Abbas yönetimi karşıtı söylemleriyle bilinen Benat'ın ölümünün kasıtlı ve planlı bir şekilde gerçekleştirildiğine dikkat çeken Filistinli göstericiler, bağımsız bir komisyon kurularak cinayetin araştırılmasını ve işin içinde olanların cezalandırılmasını talep etti.

Tepkilerin odağında yer alan Abbas’ın şu ana kadar konu hakkında açıklama yapmaması ise tartışmalara neden oldu.

Hamas, Nizar Benat'ın öldürülmesini şiddetle kınadı

Diğer taraftan Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), siyasi aktivist ve milletvekili adayı Nizar Benat’ın, Mahmud Abbas yönetimine bağlı güvenlik güçleri tarafından öldürülmesini şiddetle kınadı.

Hamas tarafından konu hakkında yapılan açıklamada, “Bu, önceden planlanmış ve organize edilmiş suikast suçu, Abbas yönetiminin ve güvenlik güçlerinin halkımıza, muhalif aktivistlere ve siyasi rakiplerine yönelik kötü niyetlerini ve davranışlarını yansıtıyor.” ifadelerine yer verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar