AB NİZAR BENAT'IN KATLEDİLMESİ ÜZERİNE AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA KALDI

Avrupa Birliği (AB), Filistin Sivil Polis Gücü’ne sadece teknik yardım sağladığını belirtirken, Filistin güvenlik güçlerine herhangi bir mali veya teknik yardım sunmadığını vurguladı. 

Görüntülenme: 1220 Tarih: 26 Haziran 2021 02:02
AB NİZAR BENAT'IN KATLEDİLMESİ ÜZERİNE AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA KALDI

AB düzenlediği basın açıklamasında, AB yardımlarının hemşire, doktor ve öğretmenlerin maaşlarını kapsadığını ve yoksul Filistinli ailelere sosyal yardım sağlanmasına katkıda bulunduğunu bildirdi.

Açıklamasında AB, büyük altyapı projelerini finanse ettiklerini, sivil toplum kuruluşlarını ve iş sektörünü özellikle de ekonomik küçük projeleri desteklediklerini, UNRWA'nın ana bağışçısı olmakla beraber C Bölgesi ve Doğu Kudüs'te Filistin kimliğini korumak için projeler hayata geçirdiklerini ileri sürdü.
 
Son olarak açıklamada, AB'nin, her kuruşun amaçlarına uygun şekilde harcanmasını güvence altına almak için sağlam bir izleme ve denetim mekanizmasına sahip olduğu vurgulandı.

Mahmud Abbas karşıtı siyasi politikalar izleyen Nizar Benat’ın, el-Halil kentinde dün sabaha karşı Filistin güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındıktan kısa süre sonra öldürülmesi, Filistin kamuoyunda büyük tepkilere neden olurken, cinayetten Filistin Yönetimi ve güvenlik güçleri sorumlu tutuluyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar