İSMAİL HENİYYE: NİZAR BENAT VATAN ŞEHİDİDİR

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Mahmud Abbas yönetimine bağlı güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındıktan sonra katledilen Nizar Benat’ın hanımı Ummu Kifah’ı telefonla arayarak taziyelerini iletti. 

Görüntülenme: 1195 Tarih: 25 Haziran 2021 09:02
İSMAİL HENİYYE: NİZAR BENAT VATAN ŞEHİDİDİR

Telefon görüşmesinde Heniyye, dün gündüz vakti öldürülen Benat’a, Filistin halkı ve Hamas hareketi adına Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve Filistin halkına başsağlığı ve sabırlar dilediğini vurguladı.

Hamas lideri, “Bu suç, Filistin'deki tüm vatanseverlere, özgür insanlara, yolsuzlukla mücadele etmek isteyen ve direniş yaklaşımını destekleyen herkese yönelik bir saldırıdır.” ifadelerini kullandı.

Yaşananları, ulusal kamuoyu meselesi olarak nitelendiren Heniyye, şehidin ailesine ve bu iğrenç suçu reddeden herkese tam desteğini teyit etti.

Benat’ın kanının dökülmesinde doğrudan veya dolaylı parmağı olan katillerin cezalandırılması için konuyu yakından takip edeceklerini ve sorumluların tespit edilmesinde gerekli adımları atacaklarını aktaran Heniyye, Nizar’ın, milletin, düşünce ve ifade hürriyetini savunmanın şehidi olduğunu kaydetti.

Filistinli bağımsız muhalif Nizar Benat, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas hükümetine bağlı Koruyucu Güvenlik Güçleri ve Filistin Genel İstihbarat Servisi’nden çok sayıda güvenlik görevlisi tarafından gözaltına alınmasından kısa bir süre sonra hayatını kaybetti.

Batı Şeria'nın güneyindeki el-Halil Valisi Cibrin El-Bekri, yaptığı yazılı açıklamada, aktivist Benat’ın, Abbas güçlerinin kendisini tutukladıktan sonra vefat ettiğini teyit etti.

Nizar Benat’ın ailesi de, Abbas yönetimine bağlı güvenlik güçlerinin, dün (24 Haziran Perşembe) sabah saat 3.30’da Benat’ın evine baskın yaptığını, 20’ye yakın güvenlik görevlisinin kendisine şiddet uyguladığını ve ardından tutukladığını açıkladı. Aile, tutuklandığı sırada Benat’ın avaz avaz bağırdığını belirtti.

Filistin Yönetimi’ne bağlı Koruyucu Güvenlik Güçleri’nin öldürdüğü Nizar Benat, mayıs ayında yapılması planlanan ama iptal edilen milletvekili seçimlerinde yarışmak üzere Eski Bakan Nasır el-Kudva ile Filistin direnişinin sembol isimlerinden Mervan el-Bergusi'nin ortak hazırladığı ‘Özgürlük ve Onur’ listesi başkan yardımcısı görevini yürütüyordu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar