HAMAS'TAN ÇAĞRI: NİZAR BENAT'IN KATİLLERİ YARGILANMALIDIR

Hamas Enformasyon Dairesi Başkanı Rafet Murre, suikast olarak nitelendirdiği, siyasi aktivist Nizar Benat’ın ölümünden tamamen Filistin Yönetimi’ni sorumlu tutarken, bu insanlık suçunu şiddetle kınadı. 

Görüntülenme: 1442 Tarih: 25 Haziran 2021 08:36
HAMAS'TAN ÇAĞRI: NİZAR BENAT'IN KATİLLERİ YARGILANMALIDIR

Benat’ın ölümüne ilişkin bu sabah açıklamada bulunan Murre, “Benat’ı Filistin’in ve bu kutsal davasının şehidi olarak görüyoruz.” dedi.

Katillerin, Filistin’in özgür seslerini susturmayı ve Filistin halkının iradesini yok etmeyi başaramayacaklarını vurgulayan Murre, bu suçun sorumlularının yargılanmasını talep etti.

Filistin yerel kaynaklarında, Filistin yönetimine bağlı güvenlik güçlerinin, bu sabah erken vakitlerde işgal altındaki Batı Şeria’da tutukladığı Nizar Benat’ı öldürdüğü belirtildi.

Her fırsatta Filistin halkının çıkarlarına aykırı hareket eden Mahmud Abbas Yönetimi, Siyonist işgal rejiminin Filistinlilere yaptığı zulümlerden geri durmayarak siyasi görüşleri nedeniyle önemli şahsiyetleri gözetim altında tutuyor, haklarında keyfi tutuklama kararları veriyor ve kimi zaman da daha ileri giderek muhaliflerini tasfiye ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar