HAMAS'TAN NİZAR BENAT AÇIKLAMASI

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), siyasi aktivist ve milletvekili adayı Nizar Benat’ın, Mahmud Abbas yönetimine bağlı güvenlik güçleri tarafından öldürülmesini şiddetle kınadı. 

Görüntülenme: 1103 Tarih: 25 Haziran 2021 17:20
HAMAS'TAN NİZAR BENAT AÇIKLAMASI

Filistin Yönetimi’ne bağlı Koruyucu Güvenlik Güçleri’nin öldürdüğü Benat, mayıs ayında yapılması planlanan ama iptal edilen milletvekili seçimlerinde yarışmak üzere Eski Bakan Nasır el-Kudva ile Filistin direnişinin sembol isimlerinden Mervan el-Bergusi'nin ortak hazırladığı ‘Özgürlük ve Onur’ listesi başkan yardımcısı görevini yürütüyordu.

Hamas tarafından konu hakkında yapılan açıklamada, “Bu, önceden planlanmış ve organize edilmiş suikast suçu, Abbas yönetiminin ve güvenlik güçlerinin halkımıza, muhalif aktivistlere ve siyasi rakiplerine yönelik kötü niyetlerini ve davranışlarını yansıtıyor.” ifadelerine yer verildi.

Filistin Yönetimi’nin, buna benzer birçok suç işlediğine dikkat çeken Hamas, aktivist Benat'ın suikasta uğraması ve muhtemel sonuçlarından, Oslo Anlaşması doğrultusunda başkanlık koltuğuna oturan Mahmud Abbas ve yönetiminin sorumlu olduğunu vurguladı.

Açıklamasında Hamas, Benat'ın ailesine ve Filistin halkına başsağlığı dilerken, “Nizar Banat'ın kanı, kendilerini ve vicdanlarını halkımızın düşmanlarına satan suçluların ve katillerin peşine düşen bir lanet olarak kalacaktır.” dedi.

Hamas, tüm Filistin halkını, Benat için düzenlenecek cenaze törenine katılma çağrısı yaptı. Ayrıca, Filistinli grupları ve ulusal kurumları, Benat ailesiyle dayanışma içinde olmaya davet etti.

Bugün sabah Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas hükümetine bağlı Koruyucu Güvenlik Güçleri ve Filistin Genel İstihbarat Servisi’nden çok sayıda güvenlik görevlisinin, işgal altındaki Batı Şeria’da alıkoyduğu siyasi aktivist Nizar Benat’ın vefat ettiği açıklandı.

Batı Şeria'nın güneyindeki el-Halil Valisi Cibrin El-Bekri, yaptığı yazılı açıklamada, aktivist Benat’ın, Abbas güçlerinin kendisini tutukladıktan sonra vefat ettiğini teyit etti.

Nizar Benat’ın ailesi de, Abbas yönetimine bağlı güvenlik güçlerinin, bugün (24 Haziran Perşembe) sabah saat 3.30’da Benat’ın evine baskın yaptığını, 20’ye yakın güvenlik görevlisinin kendisine şiddet uyguladığını ve ardından tutukladığını açıkladı. Aile, tutuklandığı sırada Benat’ın avaz avaz bağırdığını belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar