CEBEL SABİH'TE DİRENİŞİ ARTTIRMA ÇAĞRISI YAPILDI

Beyta beldesindeki aktivistler, Batı Şeria'nın köy ve şehirlerinde ikamet eden tüm Filistinlilere, bu gece Cebel Sabih’te düzenlenecek direniş eylemlerine katılma çağrısında bulundu. Aktivistler, en az 100 bin kişinin protesto gösterilerine iştirak etmesini beklediklerini belirttiler.  

Görüntülenme: 1175 Tarih: 25 Haziran 2021 11:28
CEBEL SABİH'TE DİRENİŞİ ARTTIRMA ÇAĞRISI YAPILDI

İşgal tehdidi altında bulunan Cebel Sabih’teki arazilerden birinin sahibi aktivist Huzeyfe Bedir, belde sakinlerinin beklenilenin ötesinde bir irade sergileyeceğinden emin olduğunu belirterek, bu geceki eylemlerin bölgenin geleceği konusunda belirleyici bir rol oynayacağını ve Beyta'nın yalnız olmadığı mesajının herkese iletileceğini aktardı.

Batı Şeria ve işgal altındaki diğer bölgelerden Beyta halkını desteklemelerini ve siyonistlere en güçlü mesajı vermelerini isteyen Bedir, tüm Filistin kurumlarını, savunmasız insanlara yönelik hak ihlallerini sürdüren siyonist işgalcilere karşı Beyta halkının yanında olmaya davet etti.

Bedir, Beyta halkının direncini artırmak için beldeyi ziyaret edip Cebel Sabih bölgesinde bazı projeleri başlatan iş adamlarının olduğunu belirterek hayırseverlere teşekkür etti.

Filistinli direnişçiler, bölgede sayıları giderek artan Yahudi yerleşim birimlerine karşı hemen her gün protesto amaçlı gösteriler ve yürüyüşler düzenliyor. Durumdan rahatsız olan işgal askerleri, protestocuları dağıtmak için orantısız güç kullanmaktan çekinmiyor. 

Gösterilere göz yaşartıcı gaz ve plastik mermilerin yanı sıra gerçek mermilerle müdahale eden İsrail askerleri, çok sayıda Filistinliyi şehit ederken birçoğunun yaralanmasına neden oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar