HAMAS'IN TAHRAN TEMSİLCİSİ HALİD KADDUMİ: DİRENİŞ BÖLGEDE ÜSTÜN KONUMDADIR

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas Sözcüsü Halid Kadumi, direnişin bölgede üstün konumda olduğunu belirtti. 

Görüntülenme: 1314 Tarih: 25 Haziran 2021 10:02
HAMAS'IN TAHRAN TEMSİLCİSİ HALİD KADDUMİ: DİRENİŞ BÖLGEDE ÜSTÜN KONUMDADIR

Tahran'ın güneyinde Kum kentinde "Seyfül Kudüs Savaşı; Mescid-i Aksa direniş ve savunma ekseni" isimli uluslararası toplantıda konuşma yapan Kaddumi, direnişin Siyonistlere karşı savaşta esas güç olduğuna temasla, direniş düşüncesi ve savaşının uluslararası düzeyde gözardı edilemez olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Direnişin sırf Gazze ile sınırlı olmadığını, tüm Filistin coğrafyasındaki Filistinlilerin kırmızı çizgi sayıldığını ifade eden el-Kadumi ayrıca, Filistin'in özgürleşme mücadelesinin başladığını sözlerine ekledi.

Öte yandan, Filistin İslami Cihad Örgütünün İran temsilcisi Nadır Abu Şerif, Filistin’in esas ve büyük destekçisinin İran olduğunu ve batı ekseni ile koordineli hareket eden gerici ülkelerle, Kudüs ülküsünü savunmak için direndiğini söyledi.

Abu Şerif, Kum kentinde yaptığı açıklamada Siyonist rejim İsrail’e zafer işaretlerinin göründüğünü belirterek, İslami direniş gruplarının geçmişe nazaran çok ilerlediklerini ve Gazze’deki füze operasyonlarının da bunun göstergesi olduğunu söyledi.

12 günlük savaşın İsrail’e telafi edilemez darbeler indirdiğini ifade eden Abu Şerif, Netanyahu’nun gücünü kaybetmesinin de bunlardan biri olduğunu söyledi.

Abu Şerif, 12 günlük savaş esnasında darbe alamayacağını iddia eden İsrail’e ciddi darbeler indirildiğini ve işgal altındaki topraklarda dengenin her gün Filistin direnişi lehine değiştiğini söyledi.

parstoday

Yorumlar