SİYONİST ASKERLER 15 YAŞINDAKİ FİLİSTİNLİ BİR ÇOCUĞU ESİR ALDI

Siyonist işgal güçleri, dün akşam Nablus'a bağlı el-Lubben eş-Şarkiyye beldesinde bulunan çocuk parkına baskın düzenleyerek bir çocuğu tutukladı. 

Görüntülenme: 1263 Tarih: 24 Haziran 2021 08:51
SİYONİST ASKERLER 15 YAŞINDAKİ FİLİSTİNLİ BİR ÇOCUĞU ESİR ALDI

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, parka baskın düzenlediği sırada ses ve göz yaşartıcı gaz kullanan siyonist askerler, 15 yaşındaki bir çocuğu tutuklarken olay yerindeki birçok ebeveyn ve çocuğun boğulma tehlikesi geçirmesine neden oldu.

Bebek katili İsrail askerleri, buldukları her fırsatta yasalar doğrultusunda ceza alma ehliyeti bulunmayan Filistinli çocukları hedef alıyor ve herhangi bir tehdit oluşturmadıkları halde kendilerine yönelik öldürücü güç kullanıyor.

İşgal altındaki Batı Şeria’da gece gündüz demeden evlere baskın düzenleyen İsrail işgal güçleri, masum insanlara karşı hak ihlalinde bulunuyor, işlediği zulümlerle bölgede adeta terör estiriyor, Filistinlilerin özel eşyalarına zarar veriyor ve ileri sürdüğü keyfi bahanelerle aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu herkesi tutukluyor.

Öte yandan Filistin Esirler Kulübü’nün açıkladığı verilere göre, İsrail işgal güçleri 2020 yılı içerisinde Filistin’de 400’den fazla Filistinli çocuğu tutukladı.

Esirler Kulübü’nün yayınladığı raporda, İsrail’in esir çocuklara yönelik olarak, eğitimlerine devam etmelerine izin vermemek, bazılarını aile ziyaretlerinden mahrum bırakmak, tecrit hücrelerinde tek başlarına tutmak gibi çok sayıda ihlal gerçekleştirdiği belirtildi.

Ayrıca Filistinli Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, İsrail güçlerinin, işgal zindanlarında tutulan Filistinli esir çocuklara acımasızca işkence ettiğini ve işkence sırasında çirkin yöntemlere başvurduğunu ortaya koymuştu.

Filistinli kaynaklara göre, İsrail hapishanelerinde hâlen 39'u kadın, 155'i çocuk olmak üzere 5 bine yakın Filistinli bulunuyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar