KUDÜS'TE DİRENİŞ DEVAM EDİYOR

Filistinli direnişçi gençler, dün akşam Kudüs'ün Re'su'l-Amud Mahallesi'nde Yahudi bir yerleşimcinin arabasını yaktı. 

Görüntülenme: 1400 Tarih: 24 Haziran 2021 06:39
KUDÜS'TE DİRENİŞ DEVAM EDİYOR

İsrail basını, söz konusu aracın Re'su'l-Amud Mahallesi'ndeki yasa dışı Yahudi yerleşim merkezinde ikamet eden bir yerleşimci aileye ait olduğunu bildirdi.

İsrail rejimine bağlı itfaiye ekiplerinin yangına müdahale ettiği belirtilen kaynaklarda, Kudüslü gençlerin Yahudi yerleşim merkezi önünde duran aracı yaktığı ve daha sonra olay yerinden ayrıldıkları bilgisine yer verildi.

Toprakları işgal edilen ve sürekli zulme uğrayan Kudüslü gençler, son günlerde yerleşimcilerin el koyduğu evlere havai fişek atmanın yanı sıra arabalarını taş ve molotof kokteylleriyle hedef almaya başladı.

İşgal altındaki Kudüs'ün kalbi Eski Şehir'de, 100'den fazla Yahudi yerleşim alanı bulunuyor. Yahudileştirme politikalarının yürütüldüğü en yoğun bölgelerin başında Doğu Kudüs'te yer alan Silvan bölgesi ve Şeyh Cerrah Mahallesi geliyor.

Siyonist yerleşimcilerin ilk başvurduğu yöntem ise Filistinlilerin oturduğu evlerin Yahudilere ait olduğunu iddia etmek ve bu durumu mahkemeye taşımak. Mahkemeye taşınan davalar genelde siyonistler lehine sonuçlanıyor ve böylece Filistinlilerin evlerinin istila edilmesinin önü açılıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar