BEYTA KASABASININ KADINLARI DİRENİŞ DESTANI YAZIYOR

Hamas’ın “Buluşma Yerimiz Kudüs” başlıklı seçim listesinden aday gösterilen Semer Hamad, Beyta beldesinin erkekleriyle kadınlarıyla toprağı savunmada bir simge haline geldiğini ve yankısının her yere ulaştığını belirtti. 

Görüntülenme: 1241 Tarih: 24 Haziran 2021 08:32
BEYTA KASABASININ KADINLARI DİRENİŞ DESTANI YAZIYOR

Beyta kadınlarının Cebel Sabih bölgesindeki genç erkeklerin direncini güçlendirmedeki aktif rollerine değinen Hamad, “Beyta’nın kadınlarına selam olsun. Beyta kazanacak ve kutlu hareketi Batı Şeria'nın her yerine yayılacak." dedi.

Hamad yaptığı basın açıklamasında, “Beyta, topraklarımızda sessizliğin cazibesine kapılan ve kanser gibi yayılan yerleşimcileri korkutan patlayıcı bir sıcak noktaya dönüştü.” ifadelerini kullandı.

Beyta beldesi kadınları, Cebel Sabih bölgesindeki gençlere yemekler hazırlayıp para dağıtarak, evlatlarını bölgeye göndererek direnişe destek verdi.

Cebel Sabih bölgesinde, işgalcilerin yeni yerleşim planlarına karşı direnen bölge halkı ile siyonist işgalciler arasında son birkaç haftadır çatışmalar yaşanıyor. Şu ana dek yaşanan çatışmalarda 4 Filistinli şehit olurken yüzlerce kişi de yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar