DİRENİŞ GRUPLARINDAN SİYONİST İSRAİL'E 2 AY SÜRE

Hamas'ın Gazze'deki ofisinin başkanı, Filistinli gruplarla yaptığı son görüşmede, Siyonist rejimin taahhütlerini yerine getirmemesi halinde Filistin direnişinin yeni bir gerilim dalgası başlatacağını vurguladı. 

Görüntülenme: 1252 Tarih: 24 Haziran 2021 02:36
DİRENİŞ GRUPLARINDAN SİYONİST İSRAİL'E 2 AY SÜRE

Hamas'ın Gazze'deki Ofisinin Başkanı Yahya Sinvar ile bir araya gelen Filistinli gruplar, Siyonist rejimle yeni bir gerilim dalgası olasılığının bulunduğunu açıkladı.

Rey el-Yevm Gazetesi, Filistin direnişinin bir liderinden naklen şu açıklamalarda bulundu: 'Yahya Sinvar bu toplantıda Gazze Şeridi'nin kuşatma, geçişler, ticaret, ithalat ve yeniden inşa konularında köklü değişiklikler yaşayacağını vurguladı ve Yahya Sinvar, Gazze'deki mevcut durum aynı kalırsa ve Siyonist rejim iki ay içinde pratik ve somut adımlar atmazsa Hamas ve diğer Filistinli grupların harekete geçeceği tehdidinde bulundu.'

Rey el-Yevm'in haberine göre Sinvar, Filistinli gruplara, Kahire'den resmi olarak müdahale etmesini ve Siyonistlerin ateşkes anlaşması kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmelerinin bir yolunu bulmasını istediğini söyledi.

Sinvar ayrıca,  Siyonist rejimin taahhütlerini yerine getirmemesi halinde Filistin direnişinin yeni bir gerilim dalgası başlatacağı tehdidinde de bulundu.

Yahya Sinvar bu görüşmede aynı zamanda Gazze'nin kuşatılması, yeniden inşası ve esir değişiminin de Siyonist rejimin şantaj çabaları doğrultusunda olduğunu ve bu değişimin en önemli engel olduğunu vurguladı.

Rey el-Yevm aynı zamanda Filistinli kaynaklardan naklen, "Siyonist rejim bu konuda  ilerleme kaydedilmesini engelliyor ve herhangi bir sonuç alınmaması ve böylece Hamas'ın zafer kazanmasına engel olmak için çalışıyor" açıklamasında bulundu.

Direniş gruplarının bu toplantısından sonra Hamas, Tel Aviv ve müttefiklerini "Gazze Şeridi kuşatmasını kırmada erteleme ve kuşatmayı kırma sürecine uymama" konusunda uyaran bir bildiri yayınladı.

Hamas bu bildiride şu ifadelerde bulundu: 'Filistin halkı ve direnişi bu konuda asla sessiz kalmayacaktır. Düşman bizim her türlü seçeneğe hazır olduğumuzu görecek ve bütün araçlarla ve yollarla direniş göstereceğiz.

Düşman, şantaj ve zorlama politikasında başarılı olamayacak. Halkımıza baskı yapılmasını ve davaları ve konuları birbirine bağlama çabalarını kabul etmeyeceğiz.'

rasthaber

Yorumlar