MAARİV GAZETESİ: İSRAİL VE ÜRDÜN ORDULARI ORTAK OPERASYON ODASI KURACAK

Qodsna'nın El Quds El Arabi'den naklettiği habere göre, Siyonist rejim ordusu Ürdün ordusuyla işbirliğini geliştirme doğrultusunda Ürdün sınırı boyunca bir ortak operasyon odası kurma kararı aldı. 

Görüntülenme: 1115 Tarih: 24 Haziran 2021 17:17
MAARİV GAZETESİ: İSRAİL VE ÜRDÜN ORDULARI ORTAK OPERASYON ODASI KURACAK

Maariv gazetesi şunları yazdı: İsrail ordusu Ürdün ordusuyla işgal edilen Filistin sınırı boyunca işbirliğini geliştirme kararı aldı ve bunun için ortak bir dil ve ortak bir izleme sisteminden oluşan bir operasyon odası kuracak.

Ürdün'ün siyonist rejim ordu operasyon odasında bir temsilcisi olmamasına rağmen ilk defa iki taraf kontrol araçları ve İsrail ordusu istihbaratı aracılığıyla bilgileri takas edecek ve böylece kişilerin işgal edilen Filistin'e nüfuzu engellenecek.

Habere göre, sözkonusu ortak operasyon odası birkaç aya kadar faaliyetlerine başlayacak ve bu planın başarılı olması halinde diğer sınır bölgelerinde uygulanabilirliği incelenecek.

Maariv ayrıca şunları yazdı: İsrail ve Ürdün ortak operasyon odası ordunun sınırdaki kapsamlı planının bir parçası. Binada değişiklikler yapmak da dahil olmak üzere, alanın savunmasıyla ilgili organizasyonel değişiklikler, dört sınır muhafız taburunun eğitimi ve bakım sistemleri ve 120 milyon şikellik(1 dolar, 3.26 şikele tekabül ediyor) yüksek maliyete sahip bir radar kurulması da gündemde.

kudusgunu.com

Yorumlar