MUHAMMED NEZZAL: 'VAKTİ GELDİĞİNDE İSRAİL İŞGALİNİ KÖKÜNDEN SONLANDIRACAĞIZ'

Hamas Siyasi Büro Üyesi Muhammed Nezzal, tüm seçeneklere açık olduklarını vurgulayarak, “Filistin direnişinin tüm seçenekleri açıktır. İsrail işgalinin Gazze'nin yeniden inşasını engellemesine ve de ablukayı sürdürmesine izin veremeyiz.” ifadelerini kullandı.  

Görüntülenme: 1309 Tarih: 22 Haziran 2021 09:28
MUHAMMED NEZZAL: 'VAKTİ GELDİĞİNDE İSRAİL İŞGALİNİ KÖKÜNDEN SONLANDIRACAĞIZ'

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) yöneticilerinden Nezzal, İsrail makamlarının, son saldırılar sırasında derin yaralar alan Gazze Şeridi’nin yeniden inşasına yönelik adımları akamete uğratma girişimlerine ilişkin Quds Press Haber Ajansı’na önemli açıklamalarda bulundu.

Kudüs Kılıcı Operasyonu’nun, Filistin özgürlüğü hayalini gerçekleştirecek zaferin provası niteliğinde olduğunu aktaran Nezzal, hedeflere doğru adım adım ilerlediklerini ve vakti geldiğinde İsrail işgalini kökünden sonlandıracaklarını vurguladı.

Siyonist İsrail’in ve Yahudi yerleşimcilerin hukuksuz eylemlerinin başlattığı ve 11 gün süren saldırıların taraflar arasında varılan ateşkes sonucu son bulduğuna değinen Nezzal, İsrail’in Kudüs’teki ihlallerine dönmemesi ve Mescidi Aksa’nın kutsallığını çiğnememesi şartıyla ateşkesi kabul ettiklerini söyledi.

Açıklamasında Hamaslı yönetici, işgalci İsrail’in ihanet ve anlaşmalara bağlı kalmayacaklarından emin olduklarını ve bu yüzden de İsrail'e "elimiz tetikte, siz dönerseniz biz de döneriz" uyarısında bulunduklarını hatırlattı.

Nezzal, direniş güçlerinin, daha önceki savaşlardan farklı olarak ilk defa İsrail'deki tüm bölgeleri yoğun bombardımana tabi tuttuğuna ve roket atışında yeni taktikler izlediğine dikkat çekti.

Nezzal, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın, uzlaşı görüşmelerine dönme çağrısına atıfta bulunarak, “Yeni Filistin uzlaşı görüşmelerini başlatmanın koşulu, medeni, adil ve pratik bir seçenek olarak sandıklara gitmeyi merkeze alan gerçek bir Filistin ortaklığını planlamaktır.” dedi. 

Abbas, Filistin saflarındaki bölünmeyi sona erdirme ve Filistin halkının karşı karşıya olduğu zorlukları ve tehlikeleri bertaraf etme kapsamında her düzeyde ulusal ortaklık kurmak için derhal ciddi bir uzlaşı görüşmeleri başlatmanın gerekliliğini vurgulamıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar