YEMENLİ ÇOCUKLAR BM'Yİ PROTESTO ETTİ

Yemen'in batısındaki el-Hudeyde eyaletindeki çocuklar, BM Genel Sekreteri'nin Ensarullah'ı çocuk hakları ihlalcileri listesine koyma kararını kınamak için dün BM ofisi önüne yürüdü. 

Görüntülenme: 1063 Tarih: 21 Haziran 2021 22:43
YEMENLİ ÇOCUKLAR BM'Yİ PROTESTO ETTİ

Yemenli çocuklar, BM'nin çocuk öldüren Suudi Arabistan'ı çocuk hakları ihlalcileri listesinden çıkarma eylemini kınayan sloganlar attılar.

Göstericiler Birleşmiş Milletler'i, Yemenli ve Filistinli çocukların katillerini cezalandırmaya çağırdı.

Bu gösteride yayınlanan açıklamada Birleşmiş Milletler, altı yıldan fazla bir süredir çocukları öldürmesine, onların haklarını, tüm uluslararası anlaşmaları ve insani değerleri ihlal ettiğine şahit olduğu işgalci koalisyonun yanında dururken, Ensarullah'ı çocuk hakları ihlalcileri kara listesine alması nedeniyle kınandı.

İngilizce ve Arapça olarak okunan açıklamada, işgalci koalisyona üye devletlerin ve Birleşmiş Milletler'in Yemenli çocuklara karşı işlenen tüm suç ve cinayetlerde suç ortağı olduğu vurgulandı.

Yapılan açıklamada, işgalci koalisyonun çocuk haklarını ihlal edenler listesine dahil edilmesi ve onların işlediği suç ve cinayetlerin kınaması ve faillerden hesap sorulması istendi.

rasthaber

Yorumlar