NABLUS'TA YASA DIŞI YAPILAN SİYONİST YERLEŞKELERE KARŞI MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Beyta Belediye Başkan Yardımcısı Musa Hamayel, belediyeye bağlı kurumların ve aktivistlerin, Nablus'un güneyindeki Beyta beldesi yakınlarındaki Cebel Sabih’te inşa edilen yasa dışı yerleşim birimlerine karşı üç cephede mücadele ettiğini vurguladı. 

Görüntülenme: 1223 Tarih: 21 Haziran 2021 02:42
NABLUS'TA YASA DIŞI YAPILAN SİYONİST YERLEŞKELERE KARŞI MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Bölgedeki son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulunan Hamayel, Filistinli direnişçilerin, gündüz saatlerinde protesto gösterileri ve yürüyüşler düzenlemesi, geceleri işgal güçleriyle birebir çatışmalara girmesi ve İsrail askerlerinin müdahalesine taş atarak veya lastik yakarak karşılık vermesinin mücadelenin birinci cephesini teşkil ettiğini belirtti.

Hamayel, Beyta beldesi sakinlerinin, Gazze Şeridi’nde direniş amaçlı kullanılan yöntemlerin benzerlerini icat ettiğini ve bu sayede Yahudi yerleşimcileri püskürtmekte başarılı olduğunu kaydederek, “İki haftadır Cebel Sabih’te işgal güçlerine karşı gece gündüz mücadele ediyoruz. İnsan merkezli her türlü direniş metoduna başvuruyoruz.” dedi. 

Belediye kurumlarının, attığı adımlarda mevcut kanunların dışına çıkmadığını ve bunun da mücadelenin ikinci cephesi olduğunu aktaran Filistinli yetkili, topraklarının Yahudi yerleşimciler tarafından istila edilmesine izin vermeyeceklerini ve burada inşa edilen yasa dışı birimlerin bir an önce yıkılması gerektiğini söyledi.

Açıklamada, Cebel Sabih’te birçok zeytin ağacının dikili olduğu ve bölgenin, Yahudi yerleşimcilerin iddia ettiği gibi terk edilmediği ifade edildi.

Hamayel, Beyta halkının, mücadelenin üçüncü cephesinde ise Yahudi yerleşimcilerin ve İsrail güçlerinin işgal girişimlerini önlemek amacıyla beldeyi imar ettiğini ve bölgede yeni yollar açtığını vurguladı.

Filistinli direnişçiler, bölgede sayıları giderek artan Yahudi yerleşim birimlerine karşı hemen her gün protesto amaçlı gösteriler ve yürüyüşler düzenliyor. Durumdan rahatsız olan işgal askerleri, protestocuları dağıtmak için orantısız güç kullanmaktan çekinmiyor. 

Gösterilere göz yaşartıcı gaz ve plastik mermilerin yanı sıra gerçek mermilerle müdahale eden İsrail askerleri, çok sayıda Filistinliyi şehit ederken birçoğunun yaralanmasına neden oluyor.

Filistinli kaynaklarda aktarılan bilgilere göre, sadece son haftalarda 5 Filistinli katledildi, onlarcası yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar