SİYONİST ASKERLER NABLUS'TA FİLİSTİNLİ GÖSTERİCİLERE SALDIRDI

İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinin güneyindeki Beyta beldesinde inşa edilen yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine karşı protesto gösterisi düzenleyen Filistinlilere müdahalesi sonucu 20’den fazla direnişçi yaralandı. 

Görüntülenme: 1188 Tarih: 21 Haziran 2021 04:21
SİYONİST ASKERLER NABLUS'TA FİLİSTİNLİ GÖSTERİCİLERE SALDIRDI

Nablus şehrindeki Filistin Kızılay’ı tarafından konu hakkında yapılan basın açıklamasında, sağlık ekiplerinin 21 yaralıyla alakadar olduğu belirtilerek, bunlardan 12’sinin işgal güçlerinin fırlattığı gaz bombaları nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdiği, 8’inin arbede sırasında darbeler aldığı ve 1’sinin ise gaz bombasının doğrudan kendisine isabet etmesiyle yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, yaralılardan durumu ağır olan 4 kişinin, tedavi edilmek üzere bölgedeki yakın hastanelere nakledildiği bilgisi paylaşıldı.

Öte yandan işgal güçleri, evine baskın düzenlediği 27 yaşındaki Ammar Yusuf Hamayel’i gözaltına aldı.

Cebel Sabih bölgesinde, işgal güçlerinin yeni yerleşim planlarına karşı direnen bölge halkı ile siyonist işgal güçleri arasında son iki haftadır neredeyse her gün çatışmalar yaşanıyor. 

Filistinli direnişçiler, bölgede sayıları giderek artan Yahudi yerleşim birimlerine karşı hemen her gün protesto amaçlı gösteriler ve yürüyüşler düzenlerken, durumdan rahatsız olan işgal askerleri, protestocuları dağıtmak için orantısız güç kullanmaktan çekinmiyor. 

Gösterilere göz yaşartıcı gaz ve plastik mermilerin yanı sıra gerçek mermilerle müdahale eden İsrail askerleri, çok sayıda Filistinliyi şehit ederken birçoğunun yaralanmasına neden oluyor.

Filistinli kaynaklarda aktarılan bilgilere göre, sadece son haftalarda 5 Filistinli katledildi, onlarcası yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar