DÜNYANIN ÖNDE GELEN ŞAHSİYETLERİNDEN ABD BAŞKANI BİDEN'E FİLİSTİN MEKTUBU

Dünyanın 75 ülkesinin önde gelen şahsiyetlerinden 680 kişi ABD Başkanı Joe Biden’a mektup göndererek işgal rejiminin Filistin halkına uyguladığı sistematik baskıların sona erdirilmesini ve Filistinlilerin insani haklarının korunmasını istedi. 

Görüntülenme: 1389 Tarih: 20 Haziran 2021 02:27
DÜNYANIN ÖNDE GELEN ŞAHSİYETLERİNDEN ABD BAŞKANI BİDEN'E FİLİSTİN MEKTUBU

Mektupta, Amerika Birleşik Devletleri’nin Ortadoğu’daki mevcut siyasi durumu değiştirmesinin vaktinin geldiği ifade edildi.
 

Uluslararası Sivil Toplum Koalisyonu üyelerinin, işadamlarının, sanatçıların, Nobel ödüllü dini ve siyasi liderlerin imzaladığı mektupta, ABD’nin hâlihazırdaki Ortadoğu politikasının devam etmesi halinde kalıcı ve adil bir barışın imkânsız olduğu dile getirildi.
 

ABD Başkanı Biden’a hitaben yazılan mektupta, Amerikan yönetiminin demokrasi ve insan haklarını savunan bir dış politikaya bağlı kalması gerektiğine dikkat çekilerek Biden’ın Filistinlilerin ve İsraillilerin eşit şekilde güven içinde yaşama hakları olduğu yönündeki sözleri hatırlatıldı.
 

Mektupta, ABD Başkanı’nın açıklamalarıyla Filistinlilerin günlük hayatta karşı karşıya olduğu koşullar arasında çok büyük fark olduğu, ateşkes anlaşmasına rağmen işgal polisinin ve Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere şiddet uygulamaya devam ettiği kaydedildi.
 

ABD’nin bugüne kadar görmezden geldiği ve gerginliğin arkasında yatan sebeplerin ortadan kaldırılması gerektiği belirtilen mektupta, Filistinlilere yönelik ırkçı politikalarına son vermesi için Amerikan yönetiminin işgal rejimine baskı uygulaması gerektiği ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar