FAS TEVHİD VE ISLAH HAREKETİNDEN ÖNEMLİ ÇAĞRI

İktidardaki Fas partisine bağlı Tevhid ve Islah (Birlik ve Reform) Hareketi'nin lideri, ülkeye siyonist rejimle uzlaşmadan çekilmesi ve siyonist rejimin büyükelçisini Rabat'tan sürmesi çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 1019 Tarih: 20 Haziran 2021 16:43
FAS TEVHİD VE ISLAH HAREKETİNDEN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Fas'ta iktidardaki Adalet ve Kalkınma partisine bağlı Tevhid ve Islah Hareketi'nin lideri Abdulrahim Şeyhi Belade, Kudüs konusunda düzenlenen ulusal bir konferansta, Fas resmi kurumlarının siyonist rejimle imzalanan uzlaşma anlaşmasından çekilmesi gerektiğini ifade etti.

Fas ve Siyonist rejim, 10 Aralık'ta diplomatik ilişkileri normalleştirmek için bir anlaşma imzalamıştı.

Abdulrahim Şeyhi Belade, işgalci İsrail rejimine karşı Filistin'in yanında olmanın sadece Filistin'i savunmak değil, aynı zamanda bu rejimle ilişkilerin normalleşmesine karşı da kendini savunmak olduğunu belirtti.

Belade, "İsrail, ülkelerimizle ilişkileri normalleştirerek eğitim sistemimize ve medyamıza sızmaya, bilgi ve farkındalığı çarpıtmaya ve Siyonist anlatıyı gerçek anlatı gibi göstermeye çalışıyor." açıklamasında bulundu.

Arabi 21 internet sitesinin aktardığına göre, Birlik ve Reform Hareketi başkanı, "İşgalci İsrail rejimi, barış kisvesi arkasına gizlenmiş, düşmanımız olmaya devam edecektir." dedi.

Abdulrahim Şeyhi Belade, "Biz, Arap ve İslam ümmeti, siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesine karşı koymanın yanı sıra, Filistin davasını desteklemeye devam etmeli ve her zaman Filistin direnişini desteklemeliyiz." dedi.

Şeyhi Belade, Filistin direnişinin siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesine yönelik hesapları bozduğunu ve Arap milletleri arasında Filistin sorununu yeniden canlandırdığını söyledi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Ahmed el-Risuni de konferansta, Filistin sorununun tek çözümünün siyonist rejimin işgaline ve yıkımına son verilmesi ve Yahudilerin kendi ülkelerine geri dönmesi olduğunu belirtti.

Ahmed el-Risuni, Arap ve İslam ülke ve milletlerini Filistin direnişini desteklemeye çağırdı.

rasthaber

Yorumlar