HAMAS LİDERLERİNDEN CEMAL ETTAVİL AÇLIK GREVİNİ DEVAM ETTİRİYOR

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) ileri gelenlerinden ve Batı Şeria'nın Ramallah bölgesinden olan Cemal Et-Tavil, hem kendisinin hem de kızının idari tutuklu olarak işgal zindanlarında tutulmasını protesto amacıyla başlattığı açlık grevine 17 gündür devam ediyor.  

Görüntülenme: 1238 Tarih: 19 Haziran 2021 01:26
HAMAS LİDERLERİNDEN CEMAL ETTAVİL AÇLIK GREVİNİ DEVAM ETTİRİYOR

Hamas'ın Batı Şeria bölgesindeki ileri gelenlerinden olan Cemal Et-Tavil, 2 Haziran 2021 tarihinde işgal güçleri tarafından evine yapılan baskın esnasında gözaltına alınmıştı. 

Gözaltına alınmasından sonra önce Ofer Hapishanesi'ne konuldu, ardından Heşaron Hapishanesi'ne nakledildi. Bu arada işgal mahkemesi, hakkında altı aylık idari tutukluluk kararı verdi. 

Kızı Büşra ise 9 Kasım 2020 tarihinde askeri kontrol noktasından geçerken gözaltına alınmıştı. İşgal mahkemesi onun hakkında önce dört aylık idari tutukluluk kararı verdi. Ardından 7 Mart 2021 tarihinde idari tutukluluğunun dört ay daha uzatılmasına karar verdi. 

Cemal Et-Tavil şimdiye kadar 14 yıl işgal zindanlarında kaldı. Eşi de 8 Şubat 2010'da tutuklanmış ve bir yıl zindanda tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı. 

İşgal yargısı Filistinliler hakkında hiçbir dava dosya açmadan ve herhangi bir suçlamada bulunmaya gerek görmeden, altı aya kadar idari tutukluluk cezası verebiliyor ve bu cezayı yine altı aylık sürelerle 10 kez yani beş yıla kadar uzatabiliyor. 

Hâlen işgal rejiminin zindanlarında üçü kadın olmak üzere 450 Filistinli idari tutuklu bulunuyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar