MAHİR UBEYD HAMAS HEYETİNİN FAS ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRDİ

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro üyesi Mahir Ubeyd, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin başkanlığındaki Hamas heyetinin Fas'a yaptığı ziyaretin Kudüs Kılıcı Operasyonu'nda elde edilen zaferle bağlantılı olarak gerçekleştirildiğini dile getirdi.  

Görüntülenme: 1229 Tarih: 19 Haziran 2021 19:52
MAHİR UBEYD HAMAS HEYETİNİN FAS ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRDİ

Filistin Enformasyon Merkezi'nin ziyaretle ilgili sorularına cevap veren Ubeyd düzenlenen bu ziyaretlerin amacının Arap toplumlarıyla, Filistin davasına destek veren, Filistin'in meşru haklarına arka çıkan ve İsrail işgali karşısında elde ettiği zaferinin yanında yer alan partilerle ve hükümetlerle bağlantıları güçlendirmek olduğunu dile getirdi. 

Heniyye başkanlığındaki Hamas heyeti Fas'a geçtiğimiz Çarşamba günü başlattığı ziyaretini sürdürüyor. Heyet bu ziyaret vesilesiyle ülkenin yöneticilerinden ve sivil toplum kuruluşlarının ileri gelenlerinden birçok kişiyle bir araya geldi. 

Ubeyd, Fas ziyareti süresince yoğun irtibatlar sağlandığını ve görüşmeler yapıldığını dile getirerek bu görüşmelerde Filistin davasıyla ilgili muhtelif konuların ve meselelerin ele alındığını söyledi. Ele alınan konuların başında da Gazze'nin yeniden imarı, Filistin'in iç barışı, gerek Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ve gerekse Filistin Yönetimi düzeyinde Filistin'in kendi evinin düzene sokulması konularının yer aldığını belirtti. 

Siyonist işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesi konusuna da değinen Ubeyd, Fas'ta halk tabanında, normalleşmeye karşı güçlü bir zemin bulunduğuna dikkat çekti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar