ENSARULLAH HAREKETİNDEN KUDÜS AÇIKLAMASI

 

Görüntülenme: 1025 Tarih: 18 Haziran 2021 23:29
ENSARULLAH HAREKETİNDEN KUDÜS AÇIKLAMASI

El-Mesire haber ajansının bildirdiğine göre Ensarullah Hareketi siyasi bürosunun bir üyesi olan Abdul Vehhab el-Mehbaşi, hareketin işgal altındaki Kudüs'ü savunacağını ifade ederek şöyle dedi: "Ensarullah, Kudüs'ü savunma denkleminin bir parçası olacak."

 

Abdul Vehhab el-Mehbaşi, konuşmasının bir başka bölümünde, "Siyonist rejim Kızıldeniz'deki Muon adasında Birleşik Arap Emirlikleri'nin arkasına saklanıyor." dedi.

Daha önce, Yemen Yüksek Devrim Komitesi başkanı Muhammed Ali el-Husi, Suudi saldırganlık koalisyonu ile müzakereler hakkında konuşmuştu. San'a hükümetinin bu konudaki son tutumunu twitter hesabından yaptığı bir açıklamayla duyurdu.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Yüksek Siyasi Konseyi üyesi Muhammed Ali el-Husi şöyle demişti: "Saldırgan ülkeler, Abdulmelik el-Husi'nin mesajına olumlu yanıt verirse, Katar'da bir toplantı yapılması ve diyaloğun tamamlanması konusunda San'a için bir engel yoktur. Her halükarda San'a'nın Katar'daki müzakereleri sürdürmekte bir sorunu yok. Bu görüşmeleri yürütmek, saldırgan koalisyonun buna hazır olmasını gerektiriyor."

rasthaber

Yorumlar