IRAK HİZBULLAH TABURLARINDAN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

Irak Hizbullah Taburları sözcü Muhammed Muhyi, siyonist rejimle bir savaş çıkarsa farklı silahlar kullanacaklarını belirtti. 

Görüntülenme: 1030 Tarih: 18 Haziran 2021 15:03
IRAK HİZBULLAH TABURLARINDAN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

Muhammed Muhyi, el-Meyadin'e verdiği demeçte şöyle dedi: "Siyonist rejim, savaşı işgal altındaki Filistin'in dışına çıkarmaya çalışıyor. Siyonist rejim Filistin'i inzivaya bırakamaz ve misillemeden kendini güvende hissedemez."

Irak Hizbullah Taburları sözcü, "Siyonist rejimin işgal altındaki Kudüs'te oluşturacağı herhangi bir cephe, başka bölgelerde de yeni cepheler yaratacaktır ve Gazze bu savaşta yalnız olmayacaktır." diye belirtti.

Direniş Hareketi sözcüsü, yaptığı açıklamayı şöyle sürdürdü: "Filistin halkını ve kutsal alanlarımızı desteklemeye kararlıyız... Füzelerin ve insansız hava araçlarının gelmesiyle, bugünkü savaş coğrafi sınırları aştı. Direniş ekseni, Siyonist rejimin kendisine çizdiği çerçeveyi ve engelleri kıracaktır."

Sözcü Muhammed Muhyi, ABD'ye sürpriz olacak silahlarının olduğunu ifade ederek, "Onlara karşı kullanılacak silahlar farklı olacak." dedi.

Muhyi ayrıca "Kudüs'ün Kılıcı" olarak bilinen Filistin direnişinin son savaşına da değinerek şöyle dedi: "Bu savaşta son sözü Gazze direnişi söyledi ve bu İsrail'e yeni denklemler dayattı."

Hizbullah Taburları sözcü, "Bugün inisiyatif direnişin elinde ve saldırı denklemlerini çiziyor. İçeride Amerikalılara ve Siyonist rejime karşı iki cephede savaşıyoruz. [İsrail'le] bir savaş başlarsa, coğrafyanın anlamı kalmaz artık... İsrail düşmanı bize sınırı geçmemizi engelleyen kurallar dayatamaz." dedi.

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, "Kudüs Kılıcı" savaşının sona ermesinin ardından yaptığı konuşmada yeni denklemleri açıklarken Siyonist rejimi şöyle uyarmıştı: "İşgal altındaki Kudüs'teki mukaddes alanlara yapılacak herhangi bir saldırı, bölgesel bir savaşla eşdeğer olacaktır."

Irak Hizbullah Taburları Hareketi de bir açıklamada bulunarak, Seyyid Hasan Nasrallah'ın açıkladığı bu savaş denklemine bağlı olduklarını duyurmuştu.

rasthaber

Yorumlar