KORSAN İSRAİL ATEŞKESİ NEDEN İHLAL EDİYOR? (ANALİZ)

Siyonist savaş uçakları Salı sabahı Gazze şeridinin bazı bölgelerini bombaladı. Haber kaynakları siyonist rejim savaş uçaklarının Han Yunus kentinin doğusunda Ma’en ve Gazze kentinin güneyinde el-Zeytun bölgesinin savaş uçaklarınca füze saldırısı hedefi olduklarını duyurdular. 

Görüntülenme: 1289 Tarih: 18 Haziran 2021 14:31
KORSAN İSRAİL ATEŞKESİ NEDEN İHLAL EDİYOR? (ANALİZ)

Korsan rejim İsrail bu konuda yaptığı açıklamada, saldırıda Filistin İslami direniş hareketi Hamas’ın askeri mevzilerini hedef aldığını, saldırıların Gazze şeridinden işgal altındaki topraklara gönderilen yangın balonların saldırısına misilleme olarak yapıldığını belirtti. 
Saldırılar, aşırı Siyonistlerin her yıl doğu Kudüs’ün işgal zaruretini vurgulamak hedefi ile yapılan bayrak yürüyüşünden sadece bir gün sonra gerçekleşmesi ise dikkat çekti. Halbuki, korsan rejim 12 günlük Gazze şeridine saldırılarında Filistin İslami direnişin güçlü füze saldırısı ile karşılaşıp ateşkesin sağlanması için Amerika ve Mısır’a yalvarmak zorunda kaldığında yapılan ateşkesi kırmış olurken; Pazar günü de İsrail parlamentosu Knesset 59 hayır oyuna karşı 61 evet ve bir çekimser oyla Benyamin Netanyahu’nun başbakanlık dönemine son vererek aşırı Yamina partisi lideri Naftali Bennett başbakanlığında çok kırılgan hükümete güven oyu verdi. 
Pazartesi günü yani korsan rejim kabinesinin yeni kırılgan kabineye verdiği güvenoydan bir gün sonra, Naftali Bennett resmen başbakan olarak, büyük bir rezaletle görevden alınan eski başbakan Benyamin Netanyahu’nun çalışma odasına gider gitmez doğu Kudüs’te bayrak yürüyüşüne onay verdi. Aslında Bennett aşırı Siyonistlerin baskısı ve kendi kabinesinin devrilmesini engellemek amacı ile hükümetin kurulmasında birkaç saat sonra bayrak yürüyüşüne onay vermek zorunda kaldı. Halbuki İsrail polisi yürüyüş rotasının değiştiğini, Mescid-i Aksa çevresi ve Bab-ul Amud’dan Yafa caddesine kadar yapılacağını ilan etti.
Aslında yürüyüş rotasının değişmesi, direniş ve Filistinlilerden duyulan korkuya karşı atılan pasif bir adımdı. Diğer yandan Bennett kabinesi de Siyonistlerin kamuoyunu kendi eyleminden saptırmak ve Filistin direnişine karşı güç gösterisinde


Burada üzerinde durulması gereken önemli konu ise, yeni siyonist kabinenin bayrak yürüyüş rotasını değiştirmek ve Siyonistleri de Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırmakla aslında Gazze şeridinde Filistin İslami direnişin caydırıcı gücünde yeni bir dengeyi itiraf etmesi ve çaresizlikten Gazze şeridinde iki hedefsiz noktaya saldırmasıdır. 
Bu yüzden korsan rejim İsrail’in Salı günü Gazze şeridine saldırısı tamamen çaresizlik üzerinden ve devamı, bir veya iki üyenin isteğine bağlı olan yeni kurulan kırılgan kabinenin yıkılmasını engellemek hedefi ile gerçekleşirken aynı zamanda Naftali Bennett kabinesinin güçlü olduğu izlenimi bırakılmak istendi. Aynı zamanda siyonist rejim işgalci güçleri de Gazze şeridinde bazı Filistinlilerin evlerine saldırarak her zaman olduğu gibi boş bahanelerle bazı Filistinlileri tutukladı. 
İşgal altında bulunan Filistin topraklarına kurulan yeni siyonist kabine, Gazze şeridine, Filistinlilere karşı her türlü saldırı ve eylemin gerçekleşmesi durumunda işgal yerleşim alanları ve siyonist kentlerin Filistin direniş güçleri tarafından füze yağmuruna tutulacağının çok iyi farkında olduğu halde benzer kışkırtıcı eylemlere kalkışıyor, halbuki aynı siyasetler ve Filistin direnişinin füze yağmuru Benyamin Netanyahu’nun tarihin çöplüğüne atılmasına sebep oldu.
Bu yüzden yeni başbakan Naftali Bennett’in bayrak yürüyüşü ve Gazze şeridine Salı günü yapılan saldırı kararının korsan rejimin haysiyetini koruma şeklinde yorumlanabilir.

Parstoday

Yorumlar