DÜNYA FİLİSTİNLİ ESİRLERİN DRAMINA SESSİZ

Ağır hapis cezalarına çarptırılan Filistinli dört esir, bugün itibariyle işgal hapishanelerinde yeni bir esaret yılına daha girdi. 

Görüntülenme: 1513 Tarih: 16 Haziran 2021 18:11
DÜNYA FİLİSTİNLİ ESİRLERİN DRAMINA SESSİZ

Filistin’deki Esirler Kulübü Müdürü Muntasır Semmur yaptığı açıklamada, Cenin kentinin Arabe beldesi sakinlerinden olan Filistinli esir Ahmed Zib Dehidi'nin, bugün itibariyle Siyonist İsrail zindanlarında 19. yılına girdiğini bildirdi.

Cenin Mülteci Kampı sakinlerinden ve zindanda 16. yıllarına giren diğer üç esirin, 21 yıl hapis cezasına çarptırılan Ahmed Cemil Ceb, 16 yıl hapis cezasına çarptırılan İyad Fethi Estiti ve yine 16 yıl hapis cezasına mahkum edilen Muhammed Nayif Abura olduğu belirtildi.

Siyonist İsrail zindanlarındaki Filistinli esirler, kronik hastalık ve yaşlılık gibi sıkıntıların yanında, işgal rejiminin hukuksuz uygulamaları sebebiyle kötü sağlık koşullarıyla boğuşuyor.

Başta BM olmak üzere muhtelif uluslararası kuruluşlar genelde Filistin halkının maruz kaldığı zulüm ve haksızlıklara duyarsız kaldıkları gibi Filistinli esirlerin ızdırapları, onlara uygulanan insanlık dışı muameleler karşısında da tepkisizliğini sürdürüyor.

İnsan hakları kurumlarının verilerine göre, İsrail yönetimi hapishanelerinde Ocak 2021 itibariyle, 37’si kadın, 320’si çocuk olmak üzere yaklaşık 5 bin Filistinli esir bulunuyordu.

Filistin Esirler Cemiyeti'nin verdiği bilgilere göre işgal zindanlarında 1967'den bu yana; 68'si tıbbi ihmal, 75'i gözaltında öldürülme, 7'si zindanda doğrudan ateş açılması ve 73'ü işkence sonucu olmak üzere toplam 223 Filistinli şehit oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar