ENSARULLAH'TAN FİLİSTİNLİ ESİRLER KONUSUNDA SUUDİ REJİMİNE ÇAĞRI

Yemen Ensarullah Hareketi Yüksek Siyasi Konsey Üyesi Muhammed Ali el-Husi, Twitter hesabı üzerinden Suudi Arabistan’da tutuklu bulunan Filistinliler hakkında bir açıklama yaptı. 

Görüntülenme: 1110 Tarih: 13 Haziran 2021 11:48
ENSARULLAH'TAN FİLİSTİNLİ ESİRLER KONUSUNDA SUUDİ REJİMİNE ÇAĞRI

Yemen Ensarullah Hareketi Yüksek Siyasi Konsey Üyesi Muhammed Ali el-Husi, Twitter hesabı üzerinden Suudi Arabistan’da tutuklu bulunan Filistinliler hakkında bir açıklama yaptı. El-Husi, Suudi Arabistan’a esir değişimi tekliflerinin hala geçerli olduğunu hatırlattı.

El-Husi, Ensarullah’ın elinde bulunan Suudi pilotlarının serbest bırakılmasına karşılık, Filistinli esirlerin salıverilmesini istedi. El-Husi, “Daha önce dile getirdiğimiz gibi Suudi rejimi tarafından gözaltına alınan Filistinlilerin serbest bırakılmasını tekrar talep ediyoruz” dedi. Geçtiğimiz gün Hamas yetkilisi Refet Murra da tüm Filistinli tutukluların ve özellikle Muhammed el-Hudari’nin acil şekilde serbest bırakılması için Suudi otoritelerine çağrıda bulundu.

Hamas yetkilisi, “Hudari ve kardeşlerinin devam eden tutukluluğu büyük bir adaletsizlik ve Filistin halkına, davasına ve Filistin-Suudi ilişkilerine hakarettir” dedi. Suudi Arabistan, 2019 eylül ayında Hamas yetkilisi Hudari’yi tutukladı. 83 yaşında olan Hudari, sağlık problemleriyle de yüzleşiyor.

KC HABER
 

Yorumlar