GADİ EİZENKOT: HİZBULLAH ESKİSİNDEN ÇOK DAHA GÜÇLÜ

İsrail eski genel kurmay başkanı Gadi Eisenkot, Hizbullah'ın askeri güç açısından geçmişe oranla çok ileri bir aşamaya ulaştığını söyledi. 

Görüntülenme: 1292 Tarih: 12 Haziran 2021 17:13
GADİ EİZENKOT: HİZBULLAH ESKİSİNDEN ÇOK DAHA GÜÇLÜ

“15 yıllık sessizlikte Hizbullah oldukça silahlandı. 2006’da olduğundan çok daha büyük bir tehdit haline geldi.” diyen İsrailli eski general, “İsrail, güçlenmeden önce Hizbullah’a önleyici bir saldırı başlatmalı mı?” sorusunu yöneltti.

Hizbullah’ın hassas güdümlü silahlar ürettiğine dikkat çeken İsrailli general, “İran nükleer tehdidinden sonra ikinci sıradaki en büyük tehdit Hizbullah ve silahlarıdır” dedi. İsrailli eski general, Hizbullah’a karşı harekete geçme yanlısı olmadığını ancak yine de iyi düşünülmüş önleyici bir savaşın faydalı olabileceğini belirtti.

GADİ EİSENKOT: GAZZELİLER İSRAİL’E 4500 FÜZE ATMAYI BAŞARDILAR

İsrail ve Filistin direniş hareketleri arasındaki Kudüs'ün Kılıcı Savaşı'na da değinen Gadi Eisenkot, İsrail hükümetinin Gazze’ye ve halkına yönelik ciddi bir stratejisi olmadığını belirterek  “Son savaşta ordumuzun başarıları vardı. Ancak birkaç taneden fazla kusurlar da meydana geldi. Gazzeliler İsrail’e 4500 roket atmayı başardılar” dedi.

KC HABER
 

Yorumlar