HALİL EL HAYYE'DEN KORSAN İSRAİL'E UYARI

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Halil el-Hayye, Mescidi Aksa ve Kudüs'e destek çağrılarına icabet etmenin milli bir görev olduğunu vurguladı. 

Görüntülenme: 1174 Tarih: 12 Haziran 2021 09:02
HALİL EL HAYYE'DEN KORSAN İSRAİL'E UYARI

El-Aksa televizyon kanalına gündem başlıklarını değerlendiren Hamas’ın önde gelen isimlerinden el-Hayye, İsrail rejiminin, Yahudi yerleşimcilerin Kudüs ve Aksa’daki kışkırtıcı eylemlerini kontrol altına almaması durumunda büyük şimşeklerle yüzleşeceği uyarısında bulundu.

Barbarlıkta sınır tanımayan Yahudi örgütlerinin, düzenlemeyi planladığı Bayrak Yürüyüşü’nün masada kalmaya devam etmesine karşı ateşkes konusunun kırılganlığının da süreceğine dikkat çeken el-Hayye, “Ateşkesin kalıcı olması için işgal altındaki Kudüs mahallelerinde yürütülen tehcir politikası durdurulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

İşgal yönetiminin güvenlik ve siyasi işlerinden sorumlu İsrail Güvenlik Kabinesi, Kudüs’te düzenlenmesi planlanan Bayrak Yürüyüşü’nün, İsrail polisi ve Yahudi yerleşimcilerin üzerinde mutabık kaldığı bir plana göre yapılması şartıyla 15 Haziran’a ertelendiğini duyurmuştu.

Ateşkesin güçlendirilmesi için gayrimeşru sorunların ortadan kaldırılması gerektiğini aktaran Hamaslı lider, “Kudüs, Batı Şeria ve 48 Toprakları'ndaki halkımıza sesleniyorum: Kudüs, ümmetin bize ve size olan emanetidir ve bu yüzden işgal rejimine gücümüzü göstermeliyiz." dedi. 

Batı Şeria'nın Cenin kentine baskın yapan İsrail askerleriyle çatışmaya girdikleri sırada şehit düşen Filistinlilere selam gönderen el-Hayye, işgal sürdükçe direniş ve mukavemetin de sürmesi gerektiğinin altını çizdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, eli kanlı işgal güçlerinin, Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin kentinde aralarında özgürleştirilmiş eski bir esirin de bulunduğu 3 Filistinliyi şehit ettiğini, birini de ağır yaraladığını duyurmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar