KATİL İSRAİL ASKERLERİ CEBEL SABİH'TE FİLİSTİNLİ BİR GENCİ ŞEHİT ETTİ

İşgal kuvvetleri, Filistin topraklarında Yahudi yerleşim birimlerinin kurulmasına karşı Nablus'un Beyta beldesinde düzenlenen yürüyüşe saldırdı. 

Görüntülenme: 1161 Tarih: 12 Haziran 2021 10:10
KATİL İSRAİL ASKERLERİ CEBEL SABİH'TE FİLİSTİNLİ BİR GENCİ ŞEHİT ETTİ

Filistin’deki Kızılay, işgal güçlerinin, protestoculara müdahalesi sonucu 15 yaşındaki Muhammed Said Hamayel’in şehit düştüğünü, 6 kişinin yaralandığını ve onlarca sivilin de gazdan etkilendiğini duyurdu.

Yüzlerce Filistinli, Beyta'nın güneyindeki Cebel Sabih’te Cuma namazı kıldıktan sonra yerleşimcilerin zorbalık yaparak inşa etmeye başladığı Yahudi yerleşim merkezine doğru yürüyüşe geçti.

Dün (12 Haziran Cuma) sabah Nablus'un güneyindeki Cebel Sabih bölgesinde yasa dışı kurulan Avatar Yahudi yerleşim merkezine baskın düzenleyen yüzlerce yerleşimci, müzikli ve danslı kutlamalar düzenledi.

Cebel Sabih bölgesinde, işgal güçlerinin yeni yerleşim planlarına karşı direnen bölge halkı ile siyonist işgal güçleri arasında son iki haftadır neredeyse her gün çatışmalar yaşanıyor. 

Şimdiye kadarki çatışmalar, Muhammed Said Hamayel ile birlikte Filistinli İsa Berhem, Zekeriya Hamayel ve Tarık Sanuber adlı gençlerin şehit olmasına ve onlarca kişinin yaralanmasına neden oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar