İSMAİL HENİYYE BÖLGE ÜLKELERİNİ ZİYARET EDECEK

Hamas hareketi siyasi büro başkanı İsmail Heniyye’nin İran ve Lübnan’da olmak üzere bazı bölge ülkelerine gideceği belirtildi. 

Görüntülenme: 1080 Tarih: 12 Haziran 2021 03:27
İSMAİL HENİYYE BÖLGE ÜLKELERİNİ ZİYARET EDECEK

Hamas hareketi siyasi büro başkanı İsmail Heniyye’nin İran ve Lübnan’da olmak üzere bazı bölge ülkelerine gideceği belirtildi. Heniyye’nin Filistin direniş hareketleri liderleri, Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah ve İran’da İslam Devrimi lideri İmam Hamenei, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Dışişleri Bakanı Muhammmed Cevad Zarif, devrim muhafızları komuta kademesi ile görüşmelerde bulunacağı belirtildi.

Hamas ve Filistin İslami Cihad Liderleri Kahire’de Buluştu İsmail Heniyye başkanlığındaki Hamas heyeti ile Ziyad Nahale başkanlığındaki Filistin İslami Cihad heyeti Kahire’de bir araya gelerek, Kudüs’ün Kılıcı savaşı sonrası gelişmeleri, savaşın Filistin sahnesindeki, Arap ve bölge ülkelerindeki yansımalarını ele aldılar.

Görüşmede İsmail Heniyye ve Ziyad Nahale, Kudüs’ün Kılıcı savaşının Filistin’de büyük bir fırsat ve değişikliğe yol açtığını, direnişin siyonist düşmanı sarsancak bir güç dengesi oluşturduğunu ve Filistin davasına büyük bir enerji ve dinamizm kattığını belirttiler.

Direniş liderleri, Filistin direniş hareketleri arasıntdaki askeri ve siyasi birliğin ve Filistin Ulusal birliği konusunun önemine vurgu yaparak tehditler karşısında mücadeleyi değerlendirdiler.

KC HABER

 

Yorumlar