HAMAS İRAN'IN DESTEĞİ İLE GAZZE'DE FÜZE VE SİHA FABRİKASI KURDU

Amerikan The Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, Hamas İran'dan aldığı askeri teknoloji desteği ile Gazze'de füze ve SİHA fabrikaları kurdu. 

Görüntülenme: 1485 Tarih: 12 Haziran 2021 19:11
HAMAS İRAN'IN DESTEĞİ İLE GAZZE'DE FÜZE VE SİHA FABRİKASI KURDU

İsrail güvenlik kaynaklarına dayandırılan haberde, İran’ın sağladığı teknik uzman desteğiyle Gazze’de çok büyük miktarda cephanelik oluşturulduğu ve üretimin devam ettiği belirtildi.

Siyonist rejim askeri kaynakları 12 günlük savaş boyunca İsrail savaş uçaklarının yaptığı hava bombardımanlarında tünellerdeki füze fabrikalarının bir kısmının vurulduğunu, ancak Filistinlilerin elinde halen binlerce füze bulunduğunu ve füze üretiminin de devam ettiğini ileri sürdü.

Amerikan gazetesinin haberine göre, İsrail İran’ın Gazze’ye silah sevkiyatını önlemek için çok sıkı davranması dolayısıyla, İran’ın Gazze’ye askeri yardım ulaştırmak için başka yollara yöneldiği ve Gazze’de silah üretiminin yapılmasının teknolojisinin Gazze’ye ulaştırıldığı belirtiliyor.

İsrailli emekli general Ephraim Sneh de, İran’ın Gazze’ye silah ve cephane desteğiyla ilgili olarak ‘Üretilen silahlar İran tasarımı, ama üretim yeri Gazze” diyerek Gazze&nin askeri gücünün arkasında tamamen İran desteği olduğunu söyledi.

KC HABER

 

Yorumlar