SİYONİST ASKERLERİN NEGEV HAPİSHANESİNDE FİLİSTİNLİ ESİRLERE YAPTIĞI İŞKENCENİN GÖRÜNTÜLERİ İLK KEZ YAYINLANDI

İsrail gazetesi Haaretz, işgal güçlerinin, 2019'da Negev Hapishanesi’nde Filistinli esire yönelik gerçekleştirdiği insanlık dışı saldırısını belgeleyen ve ilk kez gösterilen bir video klibi yayınladı. Videoda görülen hak ihlallerinin failleri cezasız kalırken, İsrail yönetimi, işlediği diğer suçlar gibi bunları da sümen altı etti. 

Görüntülenme: 1232 Tarih: 12 Haziran 2021 13:30
SİYONİST ASKERLERİN NEGEV HAPİSHANESİNDE FİLİSTİNLİ ESİRLERE YAPTIĞI İŞKENCENİN GÖRÜNTÜLERİ İLK KEZ YAYINLANDI

Haaretz gazetesi, İsrail'in güneyindeki Negev Hapishanesi'nde iki görevli gardiyanın bıçaklanmasının ardından çok sayıda güvenlik gücünün, 55 esire fiziki şiddet uyguladığını, coplarla dövdüğünü ve esirlerin saatlerce kelepçeli halde yerde kaldığını bildirdi.

Filistin'deki Esirler Kulübü, Negev Hapishanesi İdaresi'ne bağlı kuvvetlerin, bu ayın başlarında 60 esirin tutulduğu bölüme baskın düzenlemesinin ardından bölümlerde gerginliğin hâkim olduğunu belirtti.

Açıklamada, cezaevi yönetiminin esirleri bulundukları bölümden çıkarıp diğer kısımlara nakletmeye çalıştığını ancak esirlerin, bölümleri kapatarak ve yemek yemeyi reddederek bu prosedürlere karşı çıktığını aktardı.

Zulümde sınır tanımayan işgalci İsrail rejim güçleri, hapishanelerinde tuttuğu Filistinli esirlere yönelik her türlü psikolojik ve fiziksel işkenceye başvuruyor. Ayrıca işgal güçleri, tıbbi ihmallere maruz bıraktığı Filistinli esirleri ölüme terk ediyor.

Diğer yandan “Nahşevn" birimi, İsrail ordusunun en güçlü ve en büyük askeri birliklerinden biri olarak kabul ediliyor ve özellikle hapishanelerde Filistinli esirleri zulüm ve baskı altında tutmak için kuruldu. 

Haziran 2020 tarihli resmi verilere göre 41’i kadın 400'ü idari tutuklu olmak üzere işgalci İsrail zindanlarında Filistinli esirlerin sayısı 5 bine dayandı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar