SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ NABLUS'TA BARIŞÇIL YÜRÜYÜŞE VAHŞİCE MÜDAHALE ETTİ

Siyonist işgal kuvvetleri, Filistin topraklarında Yahudi yerleşim birimlerinin kurulmasına karşı Nablus'un güneyinde düzenlenen barışçıl yürüyüşe müdahale etti, çok sayıda Filistinli sivil yaralandı. 

Görüntülenme: 1127 Tarih: 09 Haziran 2021 20:14
SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ NABLUS'TA BARIŞÇIL YÜRÜYÜŞE VAHŞİCE MÜDAHALE ETTİ

Filistin’deki yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal güçleri, Nablus'un güneyindeki arazilerde yeni yerleşim yolu yapımını kınamak için Beyta beldesi sakinlerinin düzenlediği tepki yürüyüşüne göz yaşartıcı gaz bombası ile saldırdı.

Yaşanan arbedede bir ambulansın ön camının tamamen dağıldığı ve birçok sivilin göz yaşartıcı gazdan etkilenip boğulma tehlikesi geçirdiği belirtildi.

Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Komitesi, Nablus'taki ulusal eylem grupları ve Filistin Topraklarını Savunma Halk Komitesi tarafından davet edilen protesto yürüyüşüne yüzlerce Filistinli katıldı.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'ye yakın yasa dışı Yahudi yerleşim merkezi bulunuyor ve gerek buralarda ve gerekse plansız bir şekilde inşa edilen Yahudi yerleşim alanlarında toplamda 700 binden fazla Yahudi yerleşimci ikamet ediyor. Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar