İNSAN HAKLARI ÖRGÜTLERİNDEN TERÖRİST İSRAİL'E TEPKİ

İnsan hakları örgütleri, el-Cezire kanalı muhabiri Givara Budeiri'nin Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nde düzenlenen gösteriyi takip ettiği sırada işgal güçlerince gözaltına alınmasını kınadı. 

Görüntülenme: 1351 Tarih: 07 Haziran 2021 05:19
İNSAN HAKLARI ÖRGÜTLERİNDEN TERÖRİST İSRAİL'E TEPKİ

Merkezi Fransa’da bulunan “Tek Adalet” Müessesesi Başkanı Halid Şuli, işgal güçlerinin Filistinlilere yönelik ihlallerini gizlemek için gazetecileri hedef alan saldırılarına bir yenisini daha eklediğini söyledi.
 

Gazetecilerin uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler (BM) kararları tarafından korunduğuna dikkat çeken Şuli, Avrupa Birliği’ne ve Fransa hükümetine seslenerek işgal güçlerinin gazetecilere yönelik ihlallerinin engellemek için harekete geçmelerini istedi.
 

Filistin İnsan Hakları Müessesesi “Şahid” de yayınladığı bildiride, Givara Budeiri’nin gözaltına alınmasını ve el-Cezire kanalına ait kameranın işgal güçlerince kırılmasını kınadı.
 

Bildiride, işgal güçlerinin Budeiri’yi gözaltına almasının Cenevre Sözleşmeleri’nin ihlali anlamına geldiği ve savaş suçu sayılabileceği dile getirildi.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Hazım Kasım da el-Cezire kanalı muhabirinin gözaltına alınmasının cinayetlerini deşifre eden herkese saldıran işgalcilerin düşmanca tavrını yansıttığını söyledi.
 

Bu arada, işgal güçlerinin dün akşam Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nde gözaltına aldığı el-Cezire muhabiri Givara Budeiri’yi birkaç saat gözaltında tuttuktan sonra serbest bıraktığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar