KUDÜS'TE BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ PROVOKASYONU HAZIRLIĞI

İşgal polisi, Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde "Bayrak yürüyüşüne" izin verilip verilmeyeceğine karar vermek için durum değerlendirme oturumu düzenledi. 

Görüntülenme: 1404 Tarih: 06 Haziran 2021 04:15
KUDÜS'TE BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ PROVOKASYONU HAZIRLIĞI

İşgal polisi, sağ partilerin Perşembe günü Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde işgalcilerin "bayrak yürüyüşü" düzenlemesine izin verilip verilmeyeceğine karar vermek için bir durum değerlendirme oturumu düzenledi.

İşgalci yerleşimciler bu yürüyüşü 10 Mayıs'ta sözde "Kudüs'ün Birleşmesi" gününde yapmayı planlıyordu ancak direniş, işgalin saldırılarına beklemedikleri bir misilleme gerçekleştirince iptal etmek zorunda kaldılar.

Hamas, işgal makamlarını Kudüs'teki el-Aksa Camii'nde "bayrak yürüyüşünün" Bab el-Amud'dan geçmesine izin vermesi durumunda olacaklardan dolayı uyardı. Hamas sözcüsü Muhammed Hammade yaptığı basın açıklamasında, "İşgali, Kudüs'te sözde bayrak yürüyüşünün Bab el-Amud'dan geçmesine izin vererek, gerçekleştirme niyetinde olduğu yeni ahmaklık konusunda uyarıyoruz." ifadelerini kullandı.

Hammade, işgalin bu adımı, bozulan imajını geri kazanmak amacıyla attığını belirtti ve "iç krizlerini ve siyasi sorunlarını çözmek için bir araç olarak Kudüs'ü kullanmaması" konusunda ikaz etti.

Ayrıca Hammade, Filistinlileri işgalci rejimin planlarına engel olmak için 10 Haziran Perşembe günü Mescid-i Aksa'da olmaya çağırdı.

İslami Cihad da yürüyüşü Filistin halkına saldırı olarak kabul ettiklerini açıkladı. İslami Cihad Hareketi Sözcüsü Davud Şihab da bir açıklama yaptı ve yaptığı açıklamada, "Fanatik Yahudiler, işgalci hükümet tarafından korunan ve desteklenen saldırganlıklarını ve terörlerini sürdürüyorlar. Bu Filistin halkına ve topraklarına bir saldırıdır." dedi.

Şihab, Filistinlilere Mescid-i Aksa'yı Yahudilere karşı koruma çağrısı yaptı.

İşgal rejiminin Sol görüşlü Meretz partisinin bir üyesi olan Issawi Freij, Polis Müfettişi Kobe Shabtai'ye çağrıda bulunarak yürüyüşün yasaklanmasını talep etti ve konuşmanın "bölgede şiddeti yeniden alevlendirerek, muhtemelen belirli partilerin siyasi çıkarlarının hizmetinde olan bir provokasyon" hakkında olduğunu söyledi.

rasthaber

Yorumlar