TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ MUNA EL KURD'U ESİR ALDI

İşgal güçleri bugün Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi sakinlerinden Filistinli kadın aktivist Muna el-Kurd’u gözaltına aldı ve kardeşi Muhammed el-Kurd’u ifade vermeye çağırdı. 

Görüntülenme: 1547 Tarih: 06 Haziran 2021 14:49
TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ MUNA EL KURD'U ESİR ALDI

Kudüslü aktivist Muna el-Kurd’un babası, işgal istihbaratının Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki evlerine baskın düzenleyerek kızını gözaltına aldığını söyledi.
 

Baba el-Kurd, işgal güçlerinin evin altını üstüne getirerek oğlu Muhammed’i aradığını ve işgal güçlerine teslim olmaması halinde eve yeniden baskın düzenleme tehdidinde bulunduğunu bildirdi.
 

Bu arada, işgal güçlerinin Kudüslü genç İyad Ebu Sinine’yi de evine baskın düzenleyerek ifade vermeye çağırdığı kaydedildi.
 

Muna el-Kurd ve kardeşi Muhammed, işgal güçlerinin Şeyh Cerrah Mahallesi’nden tehcir etmek istediği aileleri savunan aktivistlerin başında geliyor ve el-Kurd ailesi de işgalcilerin evlerinden çıkarmak istediği aileler arasında yer alıyor.
 

Muna el-Kurd’un ailesi, en-Nekbe döneminde işgalciler tarafından evlerinden kovulan ve Kudüs’e gelerek Şeyh Cerrah Mahallesi’ne yerleşen, 1956’da mahallede ev sahibi olan 28 aileden biri.
 

Yahudi yerleşimciler, Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki evlerin 1948’den önce Yahudilere ait olduğunu öne sürerek işgal rejimi mahkemelerinde açılan davalar ve sahte belgelerle Filistinlilere ait evlere el koymaya çalışıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar