SİYONİST İŞGALCİLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Onlarca Yahudi yerleşimci bugün işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında el-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 1668 Tarih: 06 Haziran 2021 10:15
SİYONİST İŞGALCİLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Vadi Hulve Bilgi Merkezi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, bu sabah 68 Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini, Mescid-i Aksa’nın avlusunda provokatif tavırlar sergileyerek dolaşan yerleşimcilerin daha sonra es-Silsile Kapısı’ndan çıktığını söyledi.
 

Mescid-i Aksa’nın kapılarında görevli işgal polislerinin Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya girişlerine kısıtlama uyguladığı ve içeri girenlerin kimliklerini kontrol ettiği belirtildi.
 

Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa’ya günlük olarak baskın düzenlemeye devam ederken, işgal güçlerinin himayesinde ve gruplar halinde gerçekleştirilen baskınlara katılanların sayısının Yahudi bayram günlerinde daha da arttığı ifade edildi.
 

Mescid-i Aksa’yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölme ve Yahudileştirme planları yapan işgal rejimi, söz konusu planlarını hayata geçirebilmek için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.
 

Mescid-i Aksa’yı savunmasız bırakmak isteyen işgal güçleri, Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına direnen Filistinlileri gözaltına alıyor ve çeşitli sürelerde Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırmayla cezalandırıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar