KAYS EL HAZALİ SİYONİSTLERİN IRAK'TAKİ FAALİYETLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

Irak topraklarında Mossad güçlerinin varlığına değinen Asaib Ehli Hak Hareketi'nin genel sekreteri, işgalci İsrail kuvvetlerinin Irak'ta beklenenden daha fazla bulunduğunu ifade etti. 

Görüntülenme: 2004 Tarih: 03 Haziran 2021 08:36
KAYS EL HAZALİ SİYONİSTLERİN IRAK'TAKİ FAALİYETLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

Irak'taki Asaib Ehli Hak Hareketi genel sekreteri Kays el-Hazali, çarşamba günü Irak haber ajansı A News'e, Haşdi Şabi komutanı Kasım Muslih'in tutuklanması da dahil olmak üzere çeşitli konular hakkında açıklamada bulundu.

Kays el-Hazali, yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Bizi vatansızlıkla suçlayanlar, 2003'ten bugüne ülkeyi kendileri mi inşa etti? Bugün "vatansız" gruplar ve yasadışı silahlar varsa, bunun nedeni ülkeye karşı görevlerini yerine getirmeyenlerdir. "vatansız" olarak adlandırılan kişiler, silaha sarılıp işgalcilere direnen ve yönetimi savunanlardır. Eğer bir güvenlik gücü olsaydı, gönüllüler silaha sarılıp IŞİD'e karşı savaşmazdı."

Kays el-Hazali açıklamasına şöyle devam etti: "Irak'ta konuşlanan Amerikan kuvvetlerinin varlığı yasadışıdır. Ülke onları anayasaya ve parlamento kararına göre sınır dışı etmelidir. Siyasi gruplar ve hükümet, Amerikan güçlerini ülkeden çıkarırsa silahlarımızı bırakırız. "Vatansız" teriminin direniş gruplarına kullanılmasını reddediyoruz ve bunun hedefi bir siyasi dışavurumdur."

El-Hazali, Şii-Şii savaşına izin verilmeyeceğini belirterek, sözlerinin bir başka bölümünde şöyle dedi: "Başbakan Enformasyon Grubu ülkeyi istikrarsızlaştırmak için yanlış bilgiler sunuyor. Selam Seriyeleri ve Sadr Hareketi üyeleri Haşdi Şabi ve direniştir. Haşdi Şabi güçleri ile muhatap olmadılar."

Asaib-i Ehli Hak Hareketi genel sekreteri, "Mossad, Kataib ve Selam Seriyeleri'ni birbirleriyle savaşa sokmak için şahsiyetlerinin bazılarına suikast düzenlemeye çalışıyor. İsrail'in sadece Kürdistan'da değil, Irak'ta da varlığı beklenenden fazla. İsrail zaten araçlarıyla Irak'ta faaliyet gösteriyordu; ama bugün Irak'ın çeşitli vilayetlerinde varlar." dedi.

Kays el-Hazali, işgalci İsrail güçlerinin el-Anbar (Irak'ın batısında) kentinde bulunduğuna değinerek açıklamasına şöyle devam etti: "İsrailliler sivil toplum örgütleri ve bazı şirketler aracılığıyla [Irak'ta] sahte pasaportlar kullanarak geldi. İsrailliler, Babil topraklarının (Irak) ve halkının yok edilmesi gerektiğine ve hatta ağaçların bile sökülmesi gerektiğine inanıyorlar."

rasthaber

Yorumlar