SİYONİST ASKERLER HAMAS'IN ÖNDE GELEN İSİMLERİNDEN CEMAL ET TAVİLİ ESİR ALDI

İsrail işgal güçleri, Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) Batı Şeria’daki yöneticilerinden Cemal et-Tavil’i tutukladı. 

Görüntülenme: 1519 Tarih: 02 Haziran 2021 11:10
SİYONİST ASKERLER HAMAS'IN ÖNDE GELEN İSİMLERİNDEN CEMAL ET TAVİLİ ESİR ALDI

Filistin’deki yerel kaynakların ifadelerine göre, siyonist İsrail’e bağlı özel bir askeri birlik, et-Tavil’i, el-Bire’nin Ummu’l Şerayit mahallesindeki evine düzenlediği baskın sırasında tutukladı.

Diğer taraftan Hamas’ın “Buluşma Yerimiz Kudüs” başlıklı seçim listesi adaylarından et-Tavil’in evine daha önce de defalarca baskınlar düzenleyen işgal kuvvetleri oğlu Yahya et-Tavil’i tutuklayarak bilinmeyen bir yere götürmüştü.

İşgal rejimi zindanlarında çoğu idari hapis cezalarıyla olmak üzere toplam 17 yıl esir kalan Cemal et-Tavil, Batı Şeria’daki direnişin önemli şahsiyetlerinden biri olarak kabul edilmekle birlikte 2006 yılında el-Bire kentinin Belediye Başkanlığı’na seçilmişti.

Cemal Et-Tavil’in işgal güçlerince 1992 yılında Güney Lübnan'daki Mercu’z-Zuhr’a sürgüne gönderilen Hamas liderlerinden olduğu ve işgal rejimi zindanlarında çeşitli dönemlerde toplam 14 yıl esir tutulduğu kaydedildi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

İsrail, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 6 aya kadar alıkoyabiliyor. Tutuklunun "İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar