KUDÜS'ÜN KILICI SAVAŞINDA HAMAS-HİZBULLAH İŞBİRLİĞİ

Lübnan gazetesi, “Siyonistlerin Metro tünel ağını içindekilerle birlikte yok etme planı, Lübnan'daki İslami Direniş (Hizbullah) ile yapılan ortak hava gözetimi ve istihbarat koordinasyonu yoluyla Gazzeli savaşçılar tarafından engellendi” diye yazdı. 

Görüntülenme: 1592 Tarih: 02 Haziran 2021 13:26
KUDÜS'ÜN KILICI SAVAŞINDA HAMAS-HİZBULLAH İŞBİRLİĞİ

Lübnan’da yayımlanan Al-Ahbar gazetesinin Pazartesi günkü haberine göre, İsrail işgali ile Filistin Direnişi arasındaki son çatışma sırasında Direniş Ekseni güçleri arasında, özellikle de Hizbullah ile tam bir koordinasyon gerçekleşti.

Al-Akhbar, uzun bir makalesinde, geniş çaplı bir İsrail saldırganlığına cevap veren ve 10 Mayıs'ta başlayıp 11 gün süren Kudüs Kılıcı Operasyonu'nun ayrıntılarına yer verdi. Gazetede şöyle deniyor:

“Geçen yıl Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniyeh Lübnan'ı ziyaret etti ve burada Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah ile bir araya geldi. İkili, Hizbullah ve Hamas'ın El Kassam Tugayları arasındaki koordinasyonu takip etmek için komiteler kurmaya karar verdi. Al-Akhbar gazetesinin kaynaklarına göre komiteler, Siyonist rejimle yapılacak gelecek savaş için bir plan yapmakla görevlendirildi ve 11 günlük çatışma bu planın bir parçasıydı.”

Lübnan gazetesi, “Siyonistlerin Metro tünel ağını içindekilerle birlikte yok etme planı, Lübnan'daki İslami Direniş (Hizbullah) ile yapılan ortak hava gözetimi ve istihbarat koordinasyonu yoluyla Gazzeli savaşçılar tarafından engellendi” diye yazdı.

Al-Akhbar, Hamas savaşçılarının Hizbullah’ın 2006 Temmuz Savaşı’ndaki taktiğini uyguladıklarını, İsrail savaş uçakları tarafından vurulacak sahte hedefler göstererek düşmanı yanlış yönlendirdiklerini de kaydetti.

Yazıya göre Yemen Ensarullahı, Hamas'tan, Yemen füzeleri ve insansız hava araçları tarafından hedef alınmaları amacıyla kendisine koordinatlar vermesini isteyerek yardım teklifinde bulundu.

Ancak Hamas, Sanaa'ya, savaş alanındaki durumun çok iyi olduğunu bildirdi ve düşmanın kırmızı çizgileri aşması durumunda Ensarullah'ın müdahale edebileceğini, şimdilik buna gerek olmadığını kaydetti.

Medya Şafak

Yorumlar